Waar kan ik geld lenen zonder BKR toetsing?

19/01/2011 Categorie: Lenen

“Waar kan ik geld lenen zonder BKR toetsing?” Deze vraag wordt nogal eens gesteld in financieel moeilijke tijden. Wanneer je een negatieve BKR registratie hebt (om wat voor reden dan ook) en je wilt geld lenen dan is het soms moeilijk om een lening te krijgen. Kredietverstrekkers zijn huiverig om kredieten te verstrekken aan mensen met een negatieve BKR registratie.

Het lenen van geld zonder toetsing

Kredietverstrekkers toetsen op een negatieve BKR registratie omdat dat meer houvast kan bieden en een inzicht geeft in de financiĆ«le situatie van iemand. Wanneer je een negatieve BKR codering hebt, dan is er in het verleden een probleem geweest bij het terugbetalen van de lening. Een kredietverstrekker ziet dat en schat het risico hoger in dat het geld niet wordt terugbetaald (omdat het immers al een keer is gebeurd). Omdat de meeste bedrijven deze risico’s liever vermijden is het moeilijk om geld te lenen zonder een BKR toetsing.

Waar kan ik geld lenen zonder BKR toetsing?

Waar kun je dan geld lenen zonder een BKR toetsing? Er zijn een aantal bedrijven actief die niet toetsen voor een negatieve BKR registratie. Omdat ze deze toetsing niet doen, gaan ze er dus van uit dat je een negatieve BKR registratie hebt. Dit brengt een verhoogd financieel risico mee, dus de bedrijven waar je kunt lenen zonder BKR toetsing rekenen meer rente dan bij een gewone lening.

Verstandig lenen

De bedrijven waar je geld kan lenen zonder BKR toetsing rekenen dus meer rente. Het is dus belangrijk om te kijken of je de lening wel nodig hebt. Verantwoord lenen is een belangrijk item. Wanneer je geld leent zonder een BKR toetsing heb je waarschijnlijk een negatieve codering. Dit betekent dus dat je in het verleden moeite hebt gehad met het terugbetalen van de schulden. Om dit te voorkomen is het belangrijk om te kijken hoeveel geld je per maand beschikbaar hebt, en of dat genoeg is om de maandelijkse bedragen te betalen. Wanneer je de maandelijkse betaling niet kunt voldoen is het niet verstandig om geld te lenen. Je kunt bij genoeg bedrijven geld lenen zonder BKR toetsing.