Snel lenen zonder BKR

19/09/2011 Categorie: Lenen

Geld lenen zonder BKR toetsing is mogelijk, maar geldt dat ook voor situaties waarin het echt snel moet gaan? Snel geld lenen zonder BKR staat al enige tijd ter discussie, want er zijn wel degelijk interessante mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de klassieke mini lening of waarom er ook niet meteen de SMS lening bij betrekken? Snel lenen zonder BKR kan vandaag de dag op verschillende manieren, maar het is belangrijk om er ten allen tijde rekening mee te houden dat het geleende bedrag niet alleen terugbetaald moet worden, maar dat er ook kosten op worden aangerekend. Zeker bij een kredietvorm waarbij het mogelijk is om snel geld te lenen zonder BKR kunnen deze kosten immers zeer hoog oplopen.

Snel lenen zonder BKR door middel van een mini lening

De mini lening is de bekendste en volgens velen ook meteen de interessantste mogelijkheid om snel geld te lenen zonder BKR. Er zijn aan deze manier van lenen verschillende voor- en nadelen verbonden. Laat ons eerst even stil blijven staan bij de nadelen, want dat zijn er toch nogal wat. Allereerst is het immers zo dat er bij een mini lening slechts een bedrag tot 500 euro geleend kan worden. Bepaalde verstrekkers van mini leningen hebben dit bedrag opgetrokken naar 1000 euro, maar dat is toch eerder uitzondering dan regel. Je dient er rekening mee te houden dat je op een mini lening al snel een kost dient te betalen van zo’n 20% of meer. Leen je met andere woorden 500 euro, dan moet je rekening houden met een terug te betalen bedrag van minimum 600 euro. Op zich is dat misschien nog niet zo’n grote ramp, ware het niet dat een mini lening steevast binnen de termijn van 30 dagen terugbetaald dient te worden. Het niet tijdig terug kunnen betalen van een mini lening kan grote gevolgen hebben op financieel vlak, ook dat is zeker en vast een punt om rekening mee te houden.

Snel lenen zonder BKR bij een Nederlandse bank?

Wie zich een beetje in de financiële wereld heeft verdiept zal gemerkt hebben dat het nagenoeg onmogelijk is om een lening zonder BKR af te sluiten bij een erkende bank in Nederland. Wanneer we dan de vraag stellen of het mogelijk is om snel geld te lenen zonder BKR bij een bank in Nederland weten we eigenlijk meteen het antwoord al. Een mini lening wordt zelden (om maar niet te zeggen nooit) door een gewone bank verstrekt omdat er geen gewone rente in rekening op gebracht kan worden. In theorie kan dat natuurlijk wel, maar de bank zou meer kosten maken aan het opzetten en in orde stellen van de lening in kwestie dan het er daadwerkelijk aan zou verdienen. Het spreekt voor zich dat dit natuurlijk absoluut niet de bedoeling is.

Conclusie

Snel lenen zonder BKR is eigenlijk alleen maar mogelijk door middel van een mini lening of SMS lening. Een dergelijke lening geeft je de mogelijkheid om binnen een zeer korte termijn over een bedrag te kunnen beschikken van maximum 500 a 1000 euro. Indien dit niet voldoende is en je nood hebt aan een grotere lening dien je al snel te kijken naar een onderhandse lening, maar in dat geval doe je een beroep op een vriend of familielid en niet op een bank of financiële instelling.