Snel geld lenen met BKR

17/06/2011 Categorie: Lenen

Vandaag de dag hebben we zoveel nieuwe mogelijkheden om geld te kunnen lenen dat het eigenlijk al mogelijk is om een lening af te sluiten binnen de 24 uur. Geld lenen is dan ook absoluut niet moeilijk meer, maar wat wanneer je over een BKR codering beschikt? Is het in dat geval nog steeds mogelijk om vlot geld te kunnen lenen of zijn er dan helemaal geen mogelijkheden meer beschikbaar wanneer je snel nood hebt aan extra geld? We vertellen je in dit artikel graag meer over snel geld lenen met BKR.

Geld lenen binnen de 24 uur met BKR

Zoals in de inleiding reeds aangehaald is het in principe heel eenvoudig mogelijk om binnen de 24 uur geld te kunnen lenen. Wanneer je over een BKR codering beschikt is dat echter al snel een andere zaak. In dat geval kan je er nog voor kiezen om een zogenaamde sms of mini krediet af te sluiten. In dat geval kan je een klein bedrag lenen welke doorgaans gelegen is tussen de 500 en 1000 euro. Een dergelijk krediet wordt vrij snel toegekend, maar u moet al heel erg veel geluk hebben om het binnen de 24 uur na aanvraag toegekend te krijgen. Het voordeel van een dergelijk krediet is wel dat het eigenlijk door iedereen toegekend kan worden en dat de financiële instelling geen bij het BKR aangesloten bank dient te zijn. Snel geld lenen met BKR is dus mogelijk, maar middels een mini krediet is het te lenen bedrag vrij beperkt en je dient er de nadelen wel bij te nemen.

Snel geld lenen met BKR, waar?

Zoals eerder in dit artikel reeds aangehaald is het zo dat je met een BKR codering doorgaans niet bij een gewone Nederlandse bank aan dient te kloppen. De Nederlandse banken zijn doorgaans allemaal aangesloten bij het BKR en voeren dus voor iedere lening een toetsing uit. In principe hoeft die toetsing geen probleem te betekenen, zelfs wanneer u over een bepaalde codering beschikt, alleen dien je er wel rekening mee te houden dat, hoe hoger de codering ligt, hoe meer risico de bank heeft voor het afsluiten van de lening in kwestie. Dit risico zal als vanzelfsprekend een directe invloed hebben op de kostprijs van de lening. Heb je een codering 4, dan is het inderdaad gewoon niet meer mogelijk om nog een lening bij het BKR af te kunnen sluiten.

Een andere mogelijkheid om snel geld te lenen met BKR is door een beroep te doen op een financiële instelling die niet bij het BKR is aangesloten. Je kunt bijvoorbeeld niet alleen kiezen voor een mini krediet (en dus een beperkt bedrag), maar ook voor een standaard lening voor een groot bedrag. Dergelijke kredieten kunt u doorgaans via de website van de financiële instelling in kwestie aanvragen waarna u bijzonder snel een antwoord ontvangt met in de meeste gevallen ook reeds een proefcontract van het door u gewenste krediet. Op deze manier omzeilt u het vele papierwerk en daarmee bespaard u natuurlijk ook een heleboel tijd. Snel geld lenen met BKR is dus wel degelijk mogelijk, maar hou er wel rekening mee dat je een risico vormt voor de financiële instelling die de lening verstrekt en dat risico zal zich vertalen in een hogere kostprijs.