Scooter op afbetaling zonder BKR

14/10/2011 Categorie: Overig

Een scooter is een bijzonder handige manier om je te verplaatsen. Je hebt zo goed als geen last van vervelende files, je hoeft niet zelf te trappen en daardoor fysieke inspanningen te leveren en het gaat een stuk vlotter dan gewoon met de fiets te rijden. Helaas is het echter ook zo dat een scooter een aardig geldbedrag kost. De meeste mensen kiezen er dan ook voor om een scooter op afbetaling te nemen. Dat is natuurlijk bijzonder interessant omdat het grote aankoopbedrag wordt verspreid over diverse maanden terwijl de kosten die op een dergelijke lening worden aangerekend betrekkelijk laag worden gehouden. Allemaal positief dus, maar wat wanneer je over een BKR codering beschikt? Een scooter op afbetaling zal immers meestal worden afgesloten bij een bank, en die is bij het BKR aangesloten. We vertellen je in dit artikel graag meer over een scooter op afbetaling zonder BKR.

Roaming Free SimsNO MORE ROAMING FEES FOR INTERNATIONAL CALLS!
Check out the best international Sim Cards and save up to 80% on your phone calls! instantempo

Scooter op afbetaling zonder BKR bij een Nederlandse bank

Wanneer je voor het afbetalen van je scooter een beroep wenst te doen op een Nederlandse bank dien je er bij stil te blijven staan dat een bank altijd een BKR toetsing uitvoert bij een bedrag van meer dan 1000 euro. Dat geldt dus niet alleen voor gewone leningen, maar ook voor financieringen die gelinkt zijn aan de afbetaling van in dit geval bijvoorbeeld een scooter. Een scooter op afbetaling zonder BKR bij een Nederlandse bank is in dat opzicht dan ook volkomen onmogelijk. Iedere bank zal er automatisch voor kiezen om een BKR controle uit te voeren. Gezien het maandelijks af te lossen bedrag zal een bank bij het opmerken van een BKR codering doorgaans altijd aangeven de financiering niet uit te willen voeren. In dit geval zal je dus op zoek moeten gaan naar een andere mogelijkheid, maar is die er wel?

Roaming Free SimsNO MORE ROAMING FEES FOR INTERNATIONAL CALLS!
Check out the best international Sim Cards and save up to 80% on your phone calls! instantempo

Scooter op afbetaling zonder BKR bij een financieel bureau

Een gewoon financieel bureau die niet bij het BKR is aangesloten zal meer dan waarschijnlijk geen scooter op afbetaling willen (of kunnen) verstrekken. Aan de andere kant is het wel zo dat het mogelijk is voor mensen met een BKR codering om er een lening af te sluiten die dekkend is voor de aankoopprijs van de scooter. Op deze manier is er dan wel geen sprake meer van een koop op afbetaling van je scooter, maar je beschikt wel over voldoende financiële mogelijkheden om de scooter aan te kopen. Vervolgens los je gewoon de aangevraagde lening maandelijks terug af, voorzien van de intrest die berekend wordt op de lening. Sta er wel even bij stil dat een financieel kantoor dan wel geen toetsing bij het BKR uit mag voeren, maar deze er wel voor zal kiezen om een controle uit te voeren naar je financiële situatie. Alleen op deze manier kan men er immers absoluut zeker van zijn dat je zal kunnen voldoen aan de maandelijkse afbetaling en dat de kosten geen al te zware druk zullen leggen op je dagelijks leven. Een scooter op afbetaling zonder BKR is dus in zekere zin wel mogelijk, maar niet bij een bank in Nederland.