Scooter leasen zonder BKR

02/08/2011 Categorie: Overig

Wanneer je een scooter hebt aangekocht of wenst aan te kopen spreekt het voor zich dat je over een bepaalde hoeveelheid kapitaal dient te beschikken. Wanneer je dat kapitaal zelf niet voor handen hebt kan het een interessante oplossing zijn om de scooter in kwestie te gaan leasen, maar wat wanneer je over een BKR codering beschikt? Dan wordt het leasen van een scooter opeens een stuk minder eenvoudig, maar is het daarom meteen onmogelijk? Absoluut niet! In dit artikel vertellen we je graag meer over de mogelijkheden om een scooter te leasen zonder BKR.

Scooter leasen zonder BKR bij een Nederlandse bank

Zoals de inleiding van dit artikel reeds doet vermoeden is het bijzonder moeilijk om een scooter te leasen bij een Nederlandse bank zonder dat er een BKR toetsing wordt uitgevoerd. Het probleem zit hem vooral in het feit dat het doorgaans om een aardig bedrag gaat. Een bank voert in theorie bij iedere kredietaanvraag van meer dan 1000 euro een BKR toetsing uit. Wanneer de toetsing aantoont dat de potentiële kredietnemer over een BKR codering beschikt kan dit voor de bank voldoende zijn om het krediet, of in dit geval de lease, te weigeren. Wanneer je kan aantonen dat je de openstaande schuld waarvoor je dossier bij het BKR werd geopend hebt afgelost, en over voldoende financiële middelen beschikt om te kunnen voldoen aan de voorwaarden die aan de lease verbonden zijn wil de bank nog wel eens een uitzondering toestaan. Hou hier echter geen rekening mee, want het is meer uitzondering dan regel.

Scooter leasen zonder BKR bij een buitenlandse bank

Wanneer het leasen van een scooter bij een Nederlandse bank wordt geweigerd willen mensen nog wel eens gaan proberen bij een buitenlandse bank. In theorie zou dit inderdaad perspectieven moeten bieden, maar in de praktijk is dat niet het geval. Een buitenlandse bank zal, zeker wanneer het een lease betreft, niet staan te springen om je aanvraag goed te keuren. Wanneer ze dit wel doen staan daar doorgaans hogere kosten tegenover waardoor het voordeel van bij een buitenlandse bank een lease af te sluiten eigenlijk reeds verdwijnt.

Scooter leasen bij een kredietbureau

Een andere mogelijkheid om binnen Nederland een scooter te leasen zonder BKR is door gebruik te maken van de diensten van een zogenaamd kredietbureau. Er bevinden zich in Nederland zelfs verschillende kredietbureau’s die gespecialiseerd zijn in het verstrekken van een krediet of leasing aan mensen die beschikken over een BKR codering. Hou er wel rekening mee dat dergelijke kantoren er steeds zeker van willen zijn dat je in staat zal zijn om te voldoen aan de financiële verplichtingen die een leasing met zich meebrengt. Voldoende financiële zekerheid is ook in dit geval dus uiterst belangrijk.

Conclusie

Een scooter leasen zonder BKR is mogelijk, maar zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen niet altijd even eenvoudig. Veel hangt af van het bedrag van de scooter, maar daarnaast zal je ook rekening moeten houden met de bereidwilligheid van de partij waarbij je de lease wenst af te sluiten. Een bank kan bijvoorbeeld akkoord gaan met het verstrekken van een lease wanneer je over een BKR codering beschikt, maar alleen wanneer je aan kan tonen dat je, je schulden inmiddels hebt afgelost en beschikt over voldoende financiële waarborgen ter aflossing van je leasecontract. Hetzelfde geldt eigenlijk voor financiële kantoren. Wanneer je de kredietverstrekker voldoende zekerheden kan voorleggen zal deze zeker en vast bereid zijn om je de leasing in kwestie toe te kennen.