Persoonlijke lening met BKR registratie

07/02/2011 Categorie: Lenen

De persoonlijke lening is een van de populairste leenvormen tegenwoordig. Bij een persoonlijke lening wordt bij de reguliere banken en kredietverstrekkers een toetsing gedaan bij het BKR of er een negatieve BKR codering aanwezig is. Bij een negatieve BKR codering kan de persoonlijke lening ontzegd worden. Een persoonlijke lening afsluiten met een BKR registratie is niet gemakkelijk bij de reguliere kredietverstrekkers. Daarom zoeken veel mensen naar andere mogelijkheden om een persoonlijke lening af te sluiten met een negatieve BKR registratie. Er zijn genoeg mogelijkheden voor een persoonlijke lening wanneer men een negatieve codering heeft.

Persoonlijke lening met BKR registratie

Een persoonlijke lening met BKR registratie afsluiten is mogelijk, buiten de reguliere kredietverstrekkers om. Er zijn verschillende kredietverstrekkers die zich specialiseren in het verstrekken van kredieten aan particulieren met een negatieve BKR registratie. Bij deze bedrijven gaat men er dus van te voren vanuit dat je een negatieve BKR codering hebt, omdat je anders wel naar een normale kredietverstrekker zou gaan. Een persoonlijke lening afsluiten bij deze bedrijven kan zonder BKR toetsing. De rente op een persoonlijke lening zonder BKR toetsing is hoger dan de rente op een persoonlijke lening met BKR toetsing, omdat mensen met een negatieve BKR codering in het verleden problemen hebben gehad met het afbetalen van schulden. Dit risico wordt opgevangen door een hogere rente. Er zijn ook andere manieren om geld te lenen met een negatieve BKR codering

Persoonlijke lening zonder BKR toets

Een andere optie is om een persoonlijke lening af te sluiten op de zogenaamde ‘onderhandse’ markt. Dit wil zeggen dat particulieren geld aan elkaar lenen. Op Marktplaats en speciaal daarvoor bestemde websites kun je soms particulieren vinden die geld uitlenen. Een persoonlijke lening is dan ook een mogelijkheid. Hierbij wordt niet getoetst op een negatieve BKR codering. Het grote nadeel hiervan is dat de vraag naar deze leningen het aanbod overstijgt. Daardoor kunnen deze rentes enorm hoog zijn, en zijn er ook veel oplichters actief die om een aanbetaling vragen. Een persoonlijke lening zonder BKR toetsing afsluiten bij particulieren kan dus moeilijk en erg duur zijn.

Negatieve BKR codering en een Persoonlijke lening?

De laaste manier is om een persoonlijke lening af te sluiten bij familie of vrienden. Omdat dit een stuk minder officieel is spreek je hier meestal gewoon over een onderhandse lening. Samen spreek je de termijnen, het termijnbedrag en de rente af. Familie zal natuurlijk geen BKR toetsing uitvoeren. Het voordeel van deze manier van lenen is dat de rente vaak laag is en soms zelfs extreem laag. Het grote nadeel van lenen van familie is dat je het je niet kunt veroorloven om te laat of niet te betalen. De relatie onderling raakt dan zwaar beschadigd.