Particulier lenen zonder BKR toetsing

11/03/2011 Categorie: Lenen

Ben je op zoek naar een lening zonder toetsing BKR, maar is het erg lastig om deze te vinden? Naast de bedrijven die kredieten verstrekken aan mensen met een negatieve BKR codering, zoeken mensen ook steeds vaker de particulier op. Bij een particulier lenen zonder BKR toetsing wint in populariteit de laatste tijd. Er zijn dan ook veel voordelen van het lenen bij een particulier. Het grootste voordeel is dat je bij de meeste particulieren geld lenen kan zonder BKR toetsing. Lees dit artikel voor de voor- en nadelen en de valkuilen bij het geld lenen van particulieren met een negatieve BKR codering.

Particulier lenen zonder BKR toetsing

Het grootste voordeel van geld bij een particulier lenen zonder BKR toetsing is meestal het feit dat het een goedkope lening is. De meeste particuliere leningen zijn binnen de familie of vriendenkring, waardoor er meestal geen hoge rentes gerekend worden. Je kunt dan geld van je vrienden of familie lenen, en zij doen natuurlijk geen toetsing bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Hier schuilt ook meteen het grootste nadeel in. Je moet er 100% zeker van zijn dat je de lening kunt terugbetalen met rente, want anders krijg je enorme ruzies binnen je familie of vriendenkring. Hier is niemand bij gebaat, dus leen alleen bij een familielid particulier als je zeker weet dat je het terug kunt betalen. Dit is over het algemeen een goed advies: leen alleen als je weet dat je het terug kan betalen.

Particuliere lening

Een andere manier van geld lenen bij particulieren zonder BKR toetsing is via forums of marktplaatsen. Er zijn op internet verschillende particulieren actief die geld uitlenen zonder BKR toetsing. Het nadeel hiervan is dat zij meestal een hoge rente vragen. Daarnaast zijn er veel oplichters actief. Zij vragen bijvoorbeeld €50 voor een telefoonnummer van “een goeie vriend die best geld wilt uitlenen” of je moet een aanbetaling doen voordat je geld kan lenen. Dit is de puurste oplichting. Bij een particulier lenen zonder BKR toetsing hoort hetzelfde te gaan als gewoon lenen: dus een contract tekenen, en geen kosten vooraf.

Waarom particulier lenen?

Waarom wil je eigenlijk geld lenen van een particulier? Denk daar eens goed over na. Als het gaat om het feit dat je geweigerd wordt met een negatieve BKR registratie, dan moet je het bij andere kredietverstrekkers proberen. Er zijn genoeg kredietverstrekkers die geld uitlenen zonder een BKR toetsing, hiervoor hoef je niet bij een particulier aan te kloppen. Wanneer je het geld van een familielid of iets dergelijks kan lenen is dat natuurlijk wel (veel) goedkoper dan een lening afsluiten bij een kredietverstrekker.