Particulier geld lenen zonder BKR toetsing

29/01/2011 Categorie: Lenen

Wil je bij een particulier geld lenen zonder BKR toetsing? Je kunt op internet genoeg particulieren vinden die geld lenen zonder BKR toetsing. Je kunt natuurlijk ook bij je familie of vrienden aankloppen voor een lening. Het lenen bij familie kan voor spanning zorgen, dus je kunt ook bij reguliere kredietverstrekkers geld lenen zonder een BKR toetsing.

Particulier geld lenen zonder BKR toetsing

De bekendste vorm van bij een particulier geld lenen zonder BKR toetsing is het lenen bij familie. Je familie toetst natuurlijk niet bij het Bureau Krediet Registratie. Een ander woord voor particulier geld lenen is de onderhandse lening. Het voordeel van particulier geld lenen bij je familie is dat de voorwaarden en het rentepercentage wordt afgesproken samen met elkaar. Dit in tegenstelling tot de bank die je een aanbod doet wat niet onderhandelbaar is. De rente bij familie onderling is meestal laag, ongeveer gelijk aan de inflatie of zelfs 0%, wanneer het een vrienden dienst is. Waar je goed bij moet opletten is dat je het niet kunt veroorloven om achter te lopen met betalingen aan vrienden of familie. Dit kan de onderlinge relaties verslechteren en er komt een negatieve sfeer te hangen. Bij particulier geld lenen van familie moet je dus zeker van zijn dat je het terug kunt betalen.

Particulier geld lenen op internet zonder BKR toetsing

Op verschillende internetsites zijn ook particulieren aanwezig die geld willen uitlenen zonder BKR toetsing. Je kunt deze mensen vinden op eBay, Marktplaats, Speurders en andere internet marktplaatsen. Er zijn zelfs websites opgezet met als doel het mogelijk maken van onderhandse leningen tussen particulieren. Bij deze leningen varieert het sterk van de ene particuliere kredietverstrekker tot de ander. Sommige particulieren die geld uitlenen zonder BKR toetsing proberen misbruik te maken van de situatie door woekerrentes te vragen. Soms is het ook zo dat deze woekeraars hun geld op hardhandige wijzen komen innen wanneer er niet betaald wordt. Natuurlijk zijn er ook gewone particulieren waar je zonder problemen geld van kunt lenen.

Opmars van particuliere leningen

Een lening van particulieren, ook wel onderhandse lening genoemd, wordt steeds populairder in Nederland. De consument komt er achter dat deze manier van lenen veelal goedkoper is dan het afsluiten van een reguliere lening zonder BKR toetsing. Deze manier van krediet verstrekken kan er voor zorgen dat het marktaandeel van reguliere kredietverstrekkers afneemt, waardoor zij op hun beurt misschien de rentes verlagen. Tot die tijd is de particuliere lening zonder BKR toetsing meestal voordeliger dan een lening zonder BKR toetsing bij een reguliere kredietverstrekker.