Minilening zonder BKR toetsing

20/02/2011 Categorie: Lenen

De minilening is een nieuw en populair fenomeen. Het idee van een minilening is dat je een lening afsluit met een klein bedrag en een korte looptijd. Een minilening wordt ook wel een minikrediet, flitslening of flitskrediet genoemd. De looptijd van zo’n minilening is meestal 15-45 dagen. Het idee van de minilening is komen overwaaien uit de Verenigde Staten waar het een ‘payday loan’ heette. Een lening dus, die je kunt afbetalen wanneer je je loon ontvangt. Het mooie van de minilening is dat er geen BKR toetsing gedaan kunt worden. Een minilening zonder BKR toetsing is de standaard in de minikrediet wereld.

Minilening zonder BKR toetsing

Wij hebben onderzoek gedaan, en elke verstrekker van een minilening doet dit zonder BKR toetsing. Een minilening zonder BKR toetsing is dus niets speciaals, het is eerder normaal. Je kunt bij verschillende bedrijven deze flitslening afsluiten. Onderling zijn er veel verschillen. Zo rekent het ene bedrijf meer rente of behandelingskosten dan de ander, het te lenen bedrag verschilt onderling en de looptijd verschilt. Meestal betaal je bij een langere looptijd meer.

Flitslening zonder BKR toetsing

Een flitslening zonder BKR toetsing is ideaal als je snel geld nodig hebt en je een negatieve BKR registratie hebt. Het nadeel van deze minilening zonder een BKR toetsing is dat je geen grote bedragen kunt lenen. Wil je meer lenen dan de 100-500 euro die je kunt lenen? Dan kun je een persoonlijke lening zonder toetsing BKR of een doorlopend krediet zonder BKR toetsing overwegen. Deze twee leenvormen zijn de meest gebruikte leenvormen voor een lening met een grote leensom. Ook deze leningen zijn beschikbaar zonder BKR toetsing, al moet hier wel meer voor betaald worden dan bij dezelfde lening met BKR toetsing.

Goedkope minilening zonder toetsing BKR

Een goedkope minilening zonder toetsing bij het BKR zul je niet tegenkomen. De minilening staat bekend om zijn hoge kosten. Vanwege de maximale toegestane wettelijke rente van rond de 15% worden er door deze bedrijven administratiekosten of behandelingskosten in rekening gebracht. Door deze kosten ben je vrij veel geld kwijt voor de minilening. Je moet voor je zelf de vraag beantwoorden of je de voordelen vindt opwegen tegen de nadelen. Het voordeel van snel geld lenen zonder BKR toetsing tegenover het nadeel van de hoge kosten. Je kunt ook particulier geld lenen zonder BKR toetsing of geld lenen van familie/vrienden. De laatste twee opties kunnen goedkoper uitpakken. Een gewone lening zonder toetsing is ook goedkoper dan de minilening zonder BKR toetsing.