Minikrediet zonder BKR

05/03/2011 Categorie: Lenen

Iedereen die geld wilt lenen kan dat meestal zonder problemen doen, wanneer er genoeg inkomen is. Wanneer je een negatieve BKR registratie hebt is dat meestal een ander verhaal. Mensen met een negatieve BKR registratie worden vaak afgewezen bij het afsluiten van een lening. Een minikrediet kan een oplossing zijn. Een minikrediet zonder BKR toetsing is heel gebruikelijk. Bij een minikrediet (ookwel minilening of flitskrediet genoemd) kun je geld lenen zonder dat er een BKR toetsing gedaan wordt. Een negatieve BKR registratie is dus geen enkel probleem. Minikrediet zonder BKR registratie afsluiten is dus mogelijk.

Minikrediet zonder BKR

Een minikrediet is zonder BKR toetsing heel normaal. Bij het afsluiten van een minikrediet is het belangrijk dat je verschillende dingen kunt bewijzen: Je identiteit en je mogelijkheid om het af te betalen. Om te beginnen moet je een kopie van je ID/paspoort faxen of scannen en mailen, zodat ze kunnen bevestigen wie je bent. Verder is het belangrijk dat je minikrediet terugbetaald wordt, dus is het ook noodzakelijk om een printscreen van internetbankieren of je rekeningafschrift op te sturen. Daarnaast is je loonstrookje ook meestal nodig. Omdat het minikrediet een klein bedrag is, is dit voldoende zekerheid voor de kredietverstrekker. Een minikrediet zonder BKR toetsing is dan niet raar, omdat het al vrij zeker is dat je de lening kunt afbetalen.

Minikrediet met BKR

Een minikrediet zonder negatieve BKR codering is ook mogelijk, het is dezelfde lening. Je betaalt dus even veel als mensen met een negatieve BKR codering. Over het algemeen is elk minikrediet zonder BKR toets, dus iedereen kan gebruik maken van het minikrediet. Het voordeel van het minikrediet is dat je het geld enorm snel op je rekening hebt staan en dat er geen BKR toetsing is. Maar aan het minikrediet kleven ook enkele nadelen, zoals het feit dat het een minikrediet zonder BKR snel terugbetaald moet worden, meestal binnen 15-45 dagen. Daarnaast zijn de kosten voor een minikrediet relatief hoog, je betaalt naast rente meestal ook behandelingskosten. Deze behandelingskosten zijn omgerekend naar rente extreem hoog. Je bent dus verstandiger af als je gewoon geld leent.

Goedkoop alternatief voor minikrediet BKR

In plaats van een duur minikrediet zonder BKR toetsing kun je ook gewoon een lening zonder BKR toetsing afsluiten. Lenen met BKR A2 codering kan ook anders: Je kunt in plaats van een minilening zonder BKR toetsing ook een doorlopend krediet zonder BKR toetsing afsluiten. Een doorlopend krediet is veel goedkoper en flexibeler dan een minikrediet. Je kunt zoveel lenen als je wilt, zonder hoge behandleingskosten. Je kunt aflossen wanneer je wilt en de effectieve rente is bij een doorlopend krediet lager dan bij een minikrediet. De looptijd is ook onbepaald, dus je bent tot niets verplicht. Denk er goed over na! Omdat banken en verzekeraars regelmatig hun rente naar boven of beneden bijstellen is het goed om de spaarrente te vergelijken.