Minikrediet zonder BKR toetsing

31/01/2011 Categorie: Lenen

Een minikrediet is een populaire vorm van geld lenen. Het aantal aanbieders van minikredieten neemt toe. Een minikrediet wordt ook wel een flitslening, flitskrediet of minilening genoemd. Het belangrijkste kenmerk van een minikrediet is dat het om een klein bedrag gaat en dat er bijna nooit een BKR toetsing aan te pas komt. Het bedrag wat je kunt lenen begint meestal bij €100 of €200. Naar mate je vaker gebruik hebt gemaakt kun je tot €500 lenen. Het zijn minikredieten omdat er zo’n laag bedrag van toepassing is.

Minikrediet zonder BKR toetsing

Een minikrediet wordt zonder BKR toetsing afgesloten bij de meeste aanbieders. Een aanvraag voor een minikrediet wordt niet bij het Bureau Krediet Registratie te Tiel getoetst, omdat het om kleine bedragen gaan. De mensen die van een minikrediet gebruik maken hebben ook vaker dan gemiddeld een negatieve BKR registratie. Het niet accepteren van deze mensen zou dus veel klanten kosten voor de kredietverstrekker. Dit ook omdat het niet echt een reguliere lening is, aangezien de looptijd meestal hoogstens een maand is. Omdat de bedragen niet hoog zijn, meestal enkele honderden euro’s is een BKR toetsing ook niet echt nodig. De negatieve BKR registratie is meestal verkregen door problemen met veel hogere bedragen.

Een minikrediet zonder toetsing BKR aanvragen

Het aanvragen van een minikrediet is zeer gemakkelijk. Dit om er voor te zorgen dat het geld zo snel mogelijk op je rekening staat. De eerste stap is het online invullen van een formulier, waar je al je gegevens moet invullen inclusief je telefoonnummer. Dan moet er via de fax of email een kopie van het loonstrookje, legitimatiebewijs en bankafschrift opgestuurd worden. Dit om te controleren of je ook een inkomen hebt waarmee je het minikrediet kunt afbetalen. Vervolgens worden de gegevens gecontroleerd en meestal krijg je dezelfde dag nog een SMSje die je moet bevestigen. Wanneer dit SMSje bevestigd is staat het geld spoedig op je rekening. Er wordt dus meestal geen toetsing gedaan bij het BKR.

Flitslening zonder BKR toetsing

Een flitslening zonder BKR toetsing is dus goed af te sluiten zonder tussenkomst van het BKR. Een flitslening is bedoeld om tijdelijk even over geld te beschikken. Bijvoorbeeld voor de tijd totdat je weer loon hebt. Het is niet bedoeld om (grote) aankopen mee te doen, aangezien de minilening meestal binnen een maand afgelost moet worden. Aan de flitslening zijn relatief hoge kosten verbonden, die onder het kopje ‘Behandelingskosten’ genoemd staan. Een gewone lening aanvragen zoals een doorlopend krediet zonder BKR toetsing is veel voordeliger. Er zijn namelijk genoeg kredietverstrekkers die ook een doorlopend krediet of persoonlijke lening zonder BKR toetsing verstrekken.