Lening zonder BKR toetsing

15/04/2011 Categorie: Lenen

Wil je graag geld lenen, maar wordt je afgewezen omdat je een negatieve BKR codering hebt? Veel mensen worden afgewezen bij het aanvragen van een lening, doordat ze niet voorbij de toetsing bij het BKR komen. De kredietverstrekkers vragen dan je kredietgeschiedenis op, en als er afbetalingsproblemen zijn of zijn geweest (in de laatste 5 jaar) dan wordt vaak de lening geweigerd. Maar het kan zo zijn dat je nu in een goede financiële situatie zit, met een vaste baan en maandelijks geld over. Je zou de lening hebben ontvangen als je geen negatieve BKR codering had, maar nu kun je geen geld lenen. Een lening zonder BKR toetsing is de oplossing, omdat daarbij niet wordt gekeken naar een BKR codering.

Lening zonder BKR toetsing

Het kan soms behoorlijk onredelijk zijn als je geen lening meer kan afsluiten door eventuele problemen in het verleden, zeker wanneer je nu in een goede financiële situatie zit. Maar door je negatieve BKR codering is geld lenen niet meer mogelijk, een lening zonder BKR toetsing is je enige optie. Gelukkig zijn er bedrijven die geld uitlenen zonder BKR toetsing. Zij kijken naar de persoonlijke situatie waarin je je bevindt en welke BKR coderingen je hebt. Het is dus niet helemaal zonder toetsing bij het BKR, maar je wordt niet direct afgewezen. Het gaat er hierbij om dat je kunt bewijzen dat je de lening prima kan terugbetalen. Als de kredietverstrekker overtuigd is dat je kredietwaardig bent, zul je de lening ontvangen.

Lening zonder toetsing

Het gaat er bij deze lening zonder toetsing BKR dus om het feit dat de kredietverstrekker je situatie persoonlijk bekijkt. Je kunt best een doorlopend krediet zonder BKR toetsing afsluiten als je maar een vaste baan hebt en genoeg geld maandelijks over houdt voor de aflossing en de rente. Kredietverstrekkers zijn niet gek: ze zullen geen geld uitlenen wat ze nooit terugkrijgen. Maar wanneer er veel zekerheid is, maakt het voor sommige kredietverstrekkers niet uit of je een negatieve BKR codering hebt. Op deze manier kun je een lening zonder BKR toetsing afsluiten. Deze kredietverstrekkers kun je vooral op internet vinden, aangezien het om een specifieke groep mensen gaat.

Een lening zonder BKR toets afsluiten

Je kunt op internet verschillende kredietverstrekkers vinden die geld uitlenen zonder BKR toetsing. Lenen zonder BKR toetsing is de laatste tijd dus mogelijk bij kredietverstrekkers, die zich vaak specialiseren in het verstrekken van krediet aan mensen met een negatieve codering. Er zit vaak wel een nadeel aan geld lenen zonder bkr check, het is duurder dan gewoon lenen. Dit komt omdat het risico voor de kredietverstrekker toch iets hoger is dan normaal, dus wordt er meer rente in rekening gebracht. Je kunt er wel voor zorgen dat je zo goedkoop mogelijk leent door veel offertes aan te vragen en deze te vergelijken. Het aanvragen van offertes is gratis, dus het is zeker handig om te doen als je op zoek bent naar een goedkope lening zonder BKR toetsing!