Lening afsluiten zonder BKR toetsing

25/08/2011 Categorie: Lenen

Een lening afsluiten zonder BKR toetsing is voor veel mensen de enige mogelijkheid om nog geld te kunnen lenen. Wie niet meer bij een Nederlandse bank terecht kan om geld te lenen is genoodzaakt om hier andere mogelijkheden voor te zoeken, en die zijn er. In Nederland bestaan verschillende financiële kantoren die mensen die beschikken over een BKR codering de mogelijkheid bieden om geld te lenen. Sterker nog, er zijn zelfs financiële instellingen die gespecialiseerd zijn in het verstrekken van leningen aan mensen met een dossier bij het BKR. We vertellen je in dit artikel graag alles over een lening afsluiten zonder BKR toetsing.

Kleine lening afsluiten zonder BKR toetsing

Wanneer je op zoek bent naar een kleine lening om af te sluiten zonder BKR toetsing kan je er voor kiezen om een beroep te doen op de zogenaamde mini lening. Hoewel de mini lening een zeer dure lening is, is het zeker en vast een interessante mogelijkheid voor iedereen die snel op zoek is naar een klein bedrag om te lenen zonder BKR toetsing. Hou er rekening mee dat je met een mini lening maximum een bedrag van 500 tot 1000 euro kunt lenen, en dat het geleende bedrag inclusief de opstartkost terug dient te worden betaald binnen de 30 dagen na afsluiten van de lening. Het zal je goed doen om te weten dat er op een mini lening geen rente in rekening wordt gebracht, maar dat er in plaats daarvan wel een zogenaamde opstartkost wordt aangerekend. Deze opstartkost bedraagt in de meeste gevallen één vijfde van het door jou geleende bedrag. Voor een mini lening wordt (omwille van het beperkte bedrag) nooit een BKR toetsing uitgevoerd.

Hypothecaire lening afsluiten zonder BKR toetsing

Het afsluiten van een hypothecaire lening zonder BKR toetsing is alles behalve eenvoudig. Van zodra je bij een gewone bank een hypothecaire lening aanvraagt wordt er meteen een BKR toetsing gedaan. Bij een kredietbureau is dit niet het geval, ware het niet dat er slechts enkele kredietbureau’s zijn die hypothecaire leningen verstrekken. Daarnaast is het eveneens zo dat deze financiële kantoren er zeker van zullen willen zijn dat je in staat bent om te voldoen aan je financiële verplichtingen zoals vastgelegd in de kredietovereenkomst. Heeft men deze zekerheid niet, dan zullen ook dergelijke kantoren weigeren om je een hypothecaire lening toe te kennen. Een hypotheciare lening afsluiten zonder BKR toetsing is dus zeker en vast geen eenvoudige opdracht.

Lenen in het buitenland zonder BKR toetsing

Een andere mogelijkheid om een lening af te sluiten zonder BKR toetsing is door een beroep te doen op een buitenlandse bank. Het probleem hierbij is echter dat een buitenlandse bank zich altijd de vraag stelt waarom je er als inwoner van een ander land voor kiest om bij hun aan te kloppen en niet gewoon bij een bank in eigen land geld gaat lenen. Dit wantrouwig gevoel zorgt er in zowat alle gevallen voor dat er een zeer nauwkeurig onderzoek wordt gevoerd naar je financiële geschiedenis, maar ook naar je huidige financiële situatie. Over welke waarborgen beschik je bijvoorbeeld, werd er melding gemaakt van lopende schulden (BKR?), etc. Geld lenen in het buitenland is dus niet zo eenvoudig als het op het eerste zicht lijkt, zeker niet wanneer het over een groot bedrag gaat.