Lenen zonder toetsing

21/10/2010 Categorie: Lenen

Lenen zonder toetsing kan soms nodig zijn. Zo kun je bijvoorbeeld vroeger geld geleend hebben en dat kon je door persoonlijke omstandigheden niet terugbetalen. Je bent nu financieel gezond, maar je hebt nog wel een BKR registratie. Door te lenen zonder toetsing kan je dan een lening krijgen.

Zonder toetsing BKR?

Bijna iedereen is ingeschreven bij het BKR, dus waarschijnlijk jij ook. Wanneer je bijvoorbeeld een telefoonabonnement afsluit of iets koopt op huurkoop sta je ingeschreven bij het BKR. Lenen zonder toetsing bij het Bureau Krediet Registratie is mogelijk, maar wel lastiger. Kredietverstrekkers lenen niet zo makkelijk geld uit zonder toetsing bij het BKR. Het is voor hen namelijk een stukje veiligheid. Iemand met een negatieve registratie heeft bewezen niet op tijd geld terug te betalen. Uiteraard kan dit natuurlijk veranderd zijn in de loop der jaren, maar de kredietverstrekker heeft meer risico bij lenen zonder toetsing. En zoals in de financiële wereld geld: meer risico, meer marge. Lenen zonder toetsing zal dus duurder zijn dan gewoon lenen.

Lenen zonder toetsing

De meeste kredietverstrekkers zullen dus altijd controleren (toetsen) of iemand een negatieve BKR registratie heeft. Sommige kredietverstrekkers lenen wel geld uit aan mensen met zo’n negatieve BKR registratie. Maar dit is vaak wel ietsjes duurder, omdat de kredietverstrekker meer risico heeft. Kijk dus goed rond op internet naar bedrijven die geld uitlenen zonder een toetsing bij het BKR, want deze zijn er zeker!

Minilening

Een voorbeeld van lenen zonder toetsing bij het BKR is de minilening. Bij de minilening ookwel flitslening genoemd, leen je een klein bedrag. Dit staat meestal binnen 10 minuten op je bankrekening. Flitsleningen zijn leningen met een korte looptijd en een klein bedrag. Het bedrag van zo’n minilening kan oplopen tot €750. Je stuurt een SMS, en na 10 minuten wordt geld op je rekening bijgeschreven. Het nadeel van deze minileningen is dat je een relatief groot bedrag ‘administratiekosten’ betaalt. Het voordeel is dat je kunt lenen zonder toetsing.

Waarom lenen zonder toetsing?

Mensen met een negatieve BKR registratie worden vaak geweigerd. Dit komt omdat de kredietverstrekkers het risico niet willen nemen om geld te lenen zonder toetsing. Er wordt namelijk altijd een toetsing gedaan. Als er geen toetsing wordt gedaan, gaat men er van uit dat je een negatieve BKR registratie hebt. Bij lenen zonder toetsing heb je in feite geen toetsing, maar de kredietverstrekker weet al dat je een negatieve BKR registratie hebt. Waarom zou je anders geen toetsing willen?

Extra kosten bij lenen zonder toetsing

Wanneer je geld wilt lenen zonder toetsing, dan betaal je altijd meer dan een gewone lening. Dit komt omdat er een grotere kans bestaat dat je de lening niet kunt afbetalen dan bij mensen die nog nooit te laat zijn geweest met betalen.