Lenen zonder BKR toets

16/05/2011 Categorie: Lenen

Steeds meer en meer mensen hebben het moeilijk om rond te komen in een tijd waarin alles een stuk duurder is geworden. De energieprijzen schieten de hoogte in, benzine kost een aardige som geld en ook het standaard levensonderhoud is de voorbije jaren aanzienlijk duurder geworden. In een financieel moeilijke tijd komt het dan ook steeds vaker voor dat mensen een schuld hebben die ze niet ingelost krijgen. Mensen die bijvoorbeeld met een maandelijkse afbetaling zitten, maar plots zonder werk vallen hebben het doorgaans erg moeilijk om aan hun financiële verplichtingen te kunnen blijven voldoen. Wanneer men dit niet kan en de openstaande schuld niet ingelost wordt zal men echter voorzien worden van een zogenaamde codering bij het BKR. Een dergelijke codering maakt het bijzonder moeilijk tot in bepaalde gevallen zelfs onmogelijk om nog een krediet af te kunnen sluiten zodat mensen verplicht op zoek moeten naar een mogelijkheid om te lenen zonder BKR toets. We vertellen je daar in dit artikel graag meer over.

Een klein bedrag lenen zonder BKR toets

In eerste instantie maken we een groot verschil tussen een kleine en een grote lening zonder BKR toets. Het is immers veel eenvoudiger om een kleine lening zonder BKR toets af te sluiten dan een grote. Denk maar eens aan het zogenaamde mini krediet. Het mini krediet is een krediet welke voor een beperkt bedrag kan worden afgesloten. Doorgaans ligt het maximum te lenen bedrag tussen de 750 en de 1000 euro. Daar staat dan wel tegenover dat een mini krediet niet onderhevig is aan een BKR toets en dat er geen grote controle plaatsvindt op vlak van jouw financiële situatie en achtergrond. Hoe mooi dit allemaal ook mag klinken, het spreekt voor zich dat er ook een nadeel verbonden is aan een mini krediet. Eigenlijk moeten we zelfs zeggen twee nadelen. Allereerst is het namelijk zo dat een mini krediet doorgaans slechts voor een zeer korte periode kan afgesloten worden. In de meeste gevallen ben je dan ook verplicht om het door jou geleende bedrag inclusief de kosten terug te betalen binnen de termijn van 30 dagen. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat de kosten op een mini krediet behoorlijk hoog liggen. Doorgaans kun je er rekening mee houden dat er zo’n slordige 20% kosten in rekening worden gebracht. Deze kosten wordt niet aangerekend als een rente, maar als instapkosten.

Een groot bedrag lenen zonder BKR toets

We kunnen na het lezen van bovenstaande dus eigenlijk stellen dat het afsluiten van een kleine lening zonder BKR toets vrij eenvoudig is. Bij een grote lening is dat echter niet het geval. Wanneer je echt een groot geldbedrag wenst te lenen zonder BKR toets heb je eigenlijk maar twee mogelijkheden. Zo kan je er voor kiezen om geld te lenen bij een financieel bureau welke niet bij het BKR is aangesloten of kan je een beroep doen op een buitenlandse bank. Buitenlandse banken (bijvoorbeeld in België & Duitsland) zijn niet aangesloten bij het BKR en voeren dan ook geen toetsing uit. Je kunt hier dus lenen zonder BKR toets. Hou er wel rekening mee dat deze banken, net als andere financiële kantoren, wel steeds een onderzoek in zullen stellen naar uw financiële situatie. Wanneer die financiële situatie het volgens hen niet toelaat om de door jou gevraagde lening af te sluiten zal de lening gewoon geweigerd worden.