Lenen zonder BKR controle

19/06/2011 Categorie: Lenen

We komen allemaal wel eens in een situatie terecht waarin we nood hebben aan extra kapitaal. Om dat extra kapitaal te kunnen krijgen is het vaak noodzakelijk om een lening af te sluiten, maar wat wanneer je over een codering bij het BKR beschikt? We weten immers dat iedere Nederlandse bank een toetsing bij het BKR uitvoert en dat aan de hand van die toetsing en in combinatie met een financiële controle wordt beslist of de door jou aangevraagde lening al dan niet wordt toegekend. We vertellen je in dit artikel in ieder geval graag meer over lenen zonder BKR controle.

Een mini lening afsluiten

Wanneer je op zoek bent naar een maximum te lenen bedrag van 500 a 1000 euro kan je er eventueel ook voor kiezen om een zogenaamde mini lening af te sluiten. Een mini lening zoals de naam reeds doet vermoeden is een kleine lening welke afgesloten kan worden zonder dat er een toetsing voor dient plaats te vinden. Daarnaast is het eveneens mogelijk om een dergelijke kleine lening bij verschillende financiële instellingen af te sluiten die niet bij het BKR zijn aangesloten. Zij voeren sowieso geen toetsing uit, ook niet wanneer het om een grotere lening gaat, al zijn de voorwaarden die daaraan verbonden zijn doorgaans wel een stuk strikter.

Lenen bij een buitenlandse bank

Een andere mogelijkheid, zeker wanneer je op zoek bent naar een groter bedrag om te lenen dan 500 a 1000 euro, is een beroep doen op een buitenlandse bank. Buitenlandse banken zijn niet aangesloten bij het BKR en voeren dan ook logischerwijs geen toetsing uit. Hou er wel rekening mee dat ook buitenlandse banken een uitgebreide financiële controle uit zullen voeren en dat ze vaak nog meer zekerheden nodig hebben dan binnenlandse banken. Doorgaans is het ook zo dat de kosten voor een lening bij een buitenlandse bank hoger liggen dan de kosten voor een lening bij een bank in Nederland. Het lenen bij een buitenlandse bank is in ieder geval wel een goede oplossing voor wie wil lenen zonder BKR controle.

Lenen zonder BKR controle bij een andere financiële instelling

Het is zo dat niet alleen banken de mogelijkheid hebben om een krediet te verstrekken. Ook andere financiële instellingen mogen kredieten afsluiten, en doorgaans zijn deze niet bij het BKR aangesloten waardoor ze ook geen toetsing uit dienen te voeren. In de meeste gevallen geldt echter ook voor dergelijke financiële instellingen dat de kosten die worden aangerekend op hun kredieten doorgaans een stuk hoger liggen dan wanneer er gewoon een beroep wordt gedaan op een Nederlandse bank. Lenen zonder BKR controle bij een niet bij het BKR aangesloten financiële instelling is met andere woorden wel gewoon mogelijk.

Conclusie

Als conclusie kunnen we alleen maar stellen dat het zeker en vast mogelijk is om een lening af te sluiten zonder BKR controle, maar daarbij dien je er wel rekening mee te houden dat financiële instellingen die niet bij het BKR zijn aangesloten net als buitenlandse banken voor het toekennen van een lening vaak hogere kosten in rekening zullen brengen. Deze mogelijkheden zijn echter de enige wanneer je echt wil lenen zonder BKR controle.