Lenen met BKR

25/06/2011 Categorie: Lenen

Het hebben van een codering bij het BKR sluit niet meteen uit dat je niet langer in staat bent om geld te lenen bij een Nederlandse bank. Het is vooral de codering waarover je beschikt die zal bepalen hoe moeilijk het wordt om nog via de gekende kanalen aan een lening te kunnen komen. In totaal wordt er binnen het BKR gebruik gemaakt van vier verschillende coderingen. Beschik je over een lage codering, dan is de kans dat een Nederlandse bank je wel nog steeds aan een lening zal willen helpen. Eventueel kan er in dit geval wel gevraagd worden om een extra financiële waarborg. Beschik je over een hoge codering, dan kan het wel voorkomen dat banken in Nederland niet meer bereid zijn om je nog een krediet te verstrekken.

Help, ik kan niet meer lenen bij een Nederlandse bank!

Beschik je over een codering vier bij het BKR, dan wil dat zeggen dat je in het verleden niet bereid bent gebleken om je openstaande schulden af te betalen. Dit is voor de bank dan ook een duidelijk signaal dat je, je financiële verplichtingen niet kan of wil nakomen. Het spreekt voor zich dat een bank in dat geval niet meer zal staan springen om je nog een lening te verstrekken. Sterker nog, in zowat alle gevallen worden potentiële kredietnemers met een codering vier bij het BKR wandelen gestuurd. Probeer er omwille van deze reden steeds voor te zorgen dat het nooit zover komt.

Waar kan ik nog geld lenen met BKR?

Gelukkig is het niet alleen bij banken in Nederland mogelijk om een lening af te sluiten, maar kan je bijvoorbeeld ook te raden gaan bij zogenaamde financiële kantoren. Er zijn zelfs kantoren die gespecialiseerd zijn in het afsluiten van leningen voor mensen met een negatieve codering bij het BKR. Wanneer je met een financieel kantoor in zee wenst te gaan dien je echter met verschillende punten rekening te houden. Allereerst is het zo dat je zal moeten nagaan of het kantoor in kwestie wel betrouwbaar is of niet. Een goed hulpmiddel welke je direct een inzicht kan geven in de tevredenheid van de klanten is door even te gaan zoeken op het internet naar ervaringen. Hou er ook rekening mee dat geld lenen bij financiële kantoren meestal duurder is dan wanneer je gewoon bij een bank gaat lenen.

Klein bedrag lenen met BKR

Wanneer je op zoek bent naar een klein bedrag om te lenen met BKR doe je er eveneens goed aan om even na te gaan of het zogenaamde mini krediet (of sms krediet) niets voor jou is. Het mini krediet is een klein krediet waarbij het mogelijk is om een bedrag tussen de (meestal) 200 en 1000 euro te lenen. Vaak wordt het te lenen bedrag middels een mini krediet echter beperkt tot een bedrag van 500 euro. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de hoge kosten die op het krediet worden aangerekend. Je kan er rekening mee houden dat je op het door jou geleende bedrag zo’n slordige 20% kosten dient te betalen. Lenen met BKR door middel van een mini krediet is dus eveneens zeker en vast geen goedkope oplossing!

Conclusie

Hoewel het dus nog steeds perfect mogelijk is om geld te lenen met BKR is het wel zo dat het (afhankelijk van de codering) flink lastig kan worden. Daarnaast is het eveneens zo dat de kosten op een krediet voor mensen die over een negatieve codering beschikken vaak veel hoger liggen dan wanneer je als gewone kredietnemer een beroep doet op een bank om een lening bij af te sluiten. Probeer er omwille van deze reden steeds voor te zorgen dat u de kans op een mogelijke codering zoveel mogelijk probeert uit te sluiten.