Lenen met BKR registratie

10/04/2011 Categorie: Lenen

Als je geld wilt lenen, dan wordt er vaak een toetsing bij het BKR uitgevoerd om te controleren of je geen openstaande schulden hebt, of dat er betalingsachterstanden zijn (geweest). Wanneer je dan een negatieve BKR registratie hebt dan kan het lenen van geld moeilijk worden. Zelfs bij een herstelcodering kan dat nog problemen opleveren. Lenen met BKR registratie is dus veel moeilijk dan gewoon geld lenen. Het komt doordat mensen met een BKR registratie een groter risico vormen voor de kredietverstrekker. Maar gelukkig wordt je niet altijd afgewezen bij een negatieve codering. Er zijn namelijk genoeg kredietverstrekkers die naar je individuele situatie kijken en dan beslissen of je geld kan lenen. Op deze manier is geld lenen met BKR registratie mogelijk.

Lenen met BKR registratie

Lenen met een BKR registratie is alleen mogelijk als je er financieel verder goed voor staat. Geen enkele kredietverstrekker zal je geld uit lenen als je het niet kan terug betalen. Daarom is het noodzakelijk dat je een vaste baan hebt en elke maand geld over houdt. Het geld wat je dan over houdt kan je gebruiken om je lening mee af te lossen. De hoogte van je lening zonder BKR toetsing is dus afhankelijk van hoeveel je maandelijks over houdt. Kredietverstrekkers willen namelijk zekerheid dat de lening terugbetaald kan worden.

Lening met BKR registratie

Een lening met BKR registratie is wel duurder dan een gewone lening. Het hoeft niet veel te schelen, maar het feit dat iemand met een BKR registratie een groter risico is uit zich in een hoger rentepercentage. Het lenen met een BKR registratie kan goedkoper zijn wanneer je een onderpand hebt. Zo is een hypotheek met BKR registratie goedkoper dan een gewone lening, omdat de kredietverstrekker dan de zekerheid heeft van je huis als onderpand. Je kunt de goedkoopste lening vinden door bij veel verschillende kredietverstrekkers offertes aan te vragen. Zorg er goed voor dat ze je persoonlijke situatie begrijpen, zodat je niet wordt afgewezen omdat je een negatieve BKR codering hebt.

Een lening afsluiten met BKR registratie

Een lening afsluiten met een BKR registratie is dus zeker niet onmogelijk. Naast de gewone lening zonder BKR codering kun je ook een minikrediet zonder BKR toetsing afsluiten. Het kenmerk van een minikrediet is dat er geen toetsing gedaan wordt bij het BKR, terwijl bij een gewone lening vaak wel een toetsing wordt gedaan. Als de coderingen niet te erg zijn, en je persoonlijke financiƫle situatie goed genoeg is, dan kan er worden overgegaan tot het uitlenen van geld aan je. De enige manier om te lenen met een BKR registratie is om er voor te zorgen dat jou situatie persoonlijk bekeken wordt.