Lenen met BKR A2

10/02/2011 Categorie: Lenen

Wil je geld lenen, maar heb je een A2 BKR codering? Geld lenen met een negatieve BKR registratie is in veel gevallen moeilijk of niet mogelijk. Maar kun je geld lenen met BKR A2? De A2 code staat voor een achterstandsnotering, waarbij de (restant)vordering opeisbaar is gesteld. Dit betekent dat de schuld op te eisen is. Nadat je de schuld hebt betaald zal de codering veranderen van A2 naar H, de herstelcodering. Van alle A coderingen is A2 de een na ‘beste’ codering. Wanneer je met de A2 codering geld wilt lenen, zal de bank je in het merendeel van de gevallen weigeren.

Roaming Free SimsNO MORE ROAMING FEES FOR INTERNATIONAL CALLS!
Check out the best international Sim Cards and save up to 80% on your phone calls! instantempo

Lenen met BKR A2

Met een negatieve A2 codering kun je wel nog geld lenen. Er zijn verschillende manieren om geld te lenen wanneer je een negatieve BKR registratie hebt. De beste manier om snel aan wat geld te komen is het minikrediet. Dit is een kleine lening met een zeer korte looptijd. Er wordt geen toetsing gedaan bij het BKR, dus lenen met een A2 codering is mogelijk. Het nadeel van deze minikredieten is dat de looptijd erg kort is, namelijk 15 of 30 dagen. Daarnaast zijn de kosten relatief hoog voor deze korte periode. Wanneer je meer geld wilt lenen zonder BKR toetsing kun je overwegen om geld te lenen bij alternatieve kredietverstrekkers. Er zijn steeds meer bedrijven die zich focussen op mensen met een negatieve BKR codering. Deze bedrijven verstrekken leningen, zoals persoonlijke leningen of doorlopende kredieten aan mensen met een negatieve BKR registratie. Lenen met de A2 BKR codering kan dus.

BKR A2 codering

Het nadeel van de A2 codering is dat die je een tijdje zal achtervolgen. Geld lenen met een negatieve codering is duurder dan gewoon geld lenen. Dit komt omdat het risicovoller is voor de kredietverstrekker om geld uit te lenen aan iemand met een negatieve BKR registratie. Een andere manier om geld te lenen met de A2 codering is om te lenen van particulieren. Tegenwoordig zijn er op internet verschillende websites actief die particulieren met elkaar in contact brengen. Deze particulieren zijn bereid om geld te lenen aan mensen met een BKR A2 codering. Wees er wel op voorbereid dat deze kredietverstrekkers meestal een vrij hoge rente vragen, hoger dan de bank of andere kredietverstrekker zou doen.

Roaming Free SimsNO MORE ROAMING FEES FOR INTERNATIONAL CALLS!
Check out the best international Sim Cards and save up to 80% on your phone calls! instantempo

Een lening met BKR codering A2

Een lening afsluiten met een A2 codering is dus zeker wel mogelijk wanneer je voldoende inkomen hebt. Als je kunt bewijzen dat je genoeg geld hebt voor de aflossing is er meestal wel iets te regelen. Het helpt als je een loonstrookje kan laten zien en een bankafschrift. Zodra de kredietverstrekker door heeft dat je de lening af kunt betalen, zal de A2 codering een kleiner probleem vormen bij het geld lenen.