Laptop op afbetaling zonder BKR

28/05/2011 Categorie: Overig

Wanneer je bijvoorbeeld voor je studie of werk een laptop nodig hebt kan het noodzakelijk zijn om daar een bepaalde lening voor af te sluiten. Een laptop is een essentieel werktuig en kan in die zin dan ook niet gemist worden, maar is het wel mogelijk om een laptop op afbetaling te kunnen kopen zonder BKR toetsing? We vertellen je er in dit artikel graag meer over.

Hoe mijn laptop op afbetaling zonder BKR regelen?

In principe zijn er twee mogelijkheden om een laptop op afbetaling zonder BKR toets te kunnen regelen. Allereerst is het mogelijk om een klein krediet af te sluiten voor het bedrag welke je voor de laptop dient te betalen. Wanneer dit bedrag onder de 1000 euro ligt kan het zelfs volstaan om een zogenaamd mini krediet af te sluiten. Een mini krediet laat het mogelijk om snel en eenvoudig een relatief klein bedrag te lenen zodat je gewoon de laptop die je in gedachte hebt kunt kopen. Let er wel voor op dat een mini krediet duur is (zie verder in dit artikel) en dat het door jou geleende bedrag ook snel terugbetaald dient te worden en dat inclusief de kosten. Op deze manier wordt je laptop op afbetaling zonder BKR toetsing wel erg duur!

De tweede mogelijkheid is om de laptop te gaan “leasen” als het ware. Verschillende supermarkten, maar ook grote winkels in elektronica maken het immers mogelijk om hun toestellen op afbetaling aan te kopen. Stel bijvoorbeeld dat je een laptop wil kopen van 1000 euro en je wil die over 12 maanden betalen, dan kan het zijn dat je bijvoorbeeld iedere maand 100 euro dient te betalen. Op het einde van de rit heb je dan 1200 euro moeten betalen en zal die 200 euro de intrest zijn op het “krediet”. Een laptop op afbetaling zonder BKR toetsing is dus met andere woorden ook gewoon af te sluiten bij de winkel waar je de laptop koopt.

Kosten voor mijn laptop op afbetaling zonder BKR

Zoals steeds is het ook bij een laptop op afbetaling zonder BKR zo dat er kosten worden aangerekend. In het geval van het mini krediet bedragen die kosten doorgaans zo’n 20% van het door jou voor de aankoop van de laptop geleende bedrag. Die kosten dienen daarnaast inclusief het door jou geleende bedrag doorgaans binnen de termijn van 30 dagen terugbetaald te worden. Dit kan wel verlengt worden aan de hand van de keuze van de financiële instelling waarbij de lening wordt afgesloten. Kies je er voor om de laptop niet direct aan te kopen, maar op afbetaling te nemen of een laptop huren bij de winkel waar je de laptop in kwestie gaat kopen, dan is de kost afhankelijk van de winkel in kwestie. Let wel, ook deze kosten kunnen aardig oplopen.

Conclusie

Een laptop op afbetaling zonder BKR kopen is dus mogelijk, maar je dient er steeds rekening mee te houden dat je meer kwijt zult zijn dan dat je in eerste instantie zult krijgen. De aankoopprijs van een laptop ligt voor iedereen hoog, maar wanneer je de laptop op afbetaling gaat nemen zal die prijs uiteindelijk (en over een relatief korte termijn) nog hoger komen te liggen. Ook al betaal je de kosten bijvoorbeeld pas na 12 maanden, dan nog heb je te maken met een bepaalde extra kostprijs. Wil je die extra kostprijs vermijden, kies dan niet voor een laptop op afbetaling zonder BKR, maar koop de laptop meteen gewoon in de winkel voor het volle bedrag.