Krediet: Lenen zonder BKR toetsing

04/02/2011 Categorie: Lenen

Wil je een krediet maar heb je een negatieve BKR toetsing? Lenen zonder BKR toetsing is niet onmogelijk, zoals vele mensen denken. Bij de reguliere kredietverstrekkers wordt eerst een BKR toetsing gedaan voordat de lening verstrekt wordt. Bij een negatieve BKR registratie wordt de lening dan geweigerd. Lenen zonder BKR toetsing is dan de enige optie om geld te lenen. Een krediet afsluiten zonder BKR toets kun je bij verschillende kredietverstrekkers.

Krediet: Lenen zonder BKR toetsing

Een krediet of lening zonder BKR toetsing is niet te krijgen bij de reguliere kredietverstrekkers. Er zijn drie verschillende mogelijkheden om toch geld te kunnen lenen. De eerste mogelijkheid is het minikrediet. Dit wordt ookwel een minilening of flitskrediet genoemd. Bij deze kredietvorm kun je een bedrag tot €500 lenen voor een periode van 15 of 30 dagen. Omdat het om zulke korte leningen gaat en een klein bedrag wordt er niet bij het BKR te Tiel getoetst. Het voordeel is dat je het geld binnen een dag op je rekening kunt hebben. Het nadeel van deze kredietvorm is dat het te lenen bedrag hoogstens €500 bedraagt en de relatief hoge kosten die bij deze leningsvorm horen.

Een krediet zonder toetsing BKR

Een tweede manier om een krediet zonder toetsing BKR aan te vragen is om op zoek te gaan naar een kredietverstrekker die geen BKR toetsing uitvoert. Deze kredietverstrekkers specialiseren zich op het uitlenen van geld aan mensen met een negatieve BKR registratie. Omdat er geen toetsing wordt uitgevoerd, gaat men er van uit dat de lener een negatieve BKR registratie heeft. Dit krediet zonder toetsing heeft een hogere rente dan dezelfde lening met BKR toetsing. Dit komt omdat iemand met een negatieve codering in het verleden zijn schulden niet heeft kunnen betalen, en dus een verhoogd ‘risico’ is. In de financiële wereld hoort bij een hoger risico een hoger rendement, wat zich uit in de iets hogere rente.

Lenen zonder toetsing BKR

Een lening zonder BKR toetsing is ook te vinden op de zogenaamde ‘onderhandse geldmarkt’ waarbij particulieren direct met elkaar afspraken maken in plaats van met een bank of bedrijf. De bekendste vorm hiervan is het lenen van vrienden of familie. Zij doen natuurlijk geen BKR toetsing. Het voordeel van deze leenvorm is dat de rente vaak relatief laag is of zelfs niet aanwezig. Het grote nadeel van het lenen van kennissen is dat wanneer er betalingsproblemen ontstaan het vertrouwen onderling beschadigt raakt. Het niet afbetalen van je schulden bij familie of vrienden zal er voor zorgen dat de feestdagen een stuk minder feestelijk worden. Wanneer je zeker van bent het feit dat je familie je geld wilt lenen en dat je het kunt terugbetalen is deze vorm van krediet, een lening zonder BKR toetsing, het meest aangenaam.