Hypotheek met negatieve BKR registratie

26/10/2011 Categorie: Hypotheek

Wanneer je een negatieve BKR registratie hebt bij het BKR en je toch op zoek wil gaan naar een gewone lening zijn er nogal wat alternatieven voor handen. Voor kleine bedragen is er bijvoorbeeld de alom bekende mini lening terwijl er voor iets grotere bedragen ook wel altijd mogelijkheden te vinden zijn. Helemaal anders wordt het echter wanneer het gaat om een hypothecaire lening. Een hypotheek met negatieve BKR registratie afsluiten is absoluut geen lachertje. Sterker nog, in 90% van de gevallen is het met een BKR registratie zelfs onmogelijk om een hypotheek af te sluiten bij een bank in Nederland. We vertellen je in dit artikel graag meer over een hypotheek met negatieve BKR registratie.

Hypotheek met negatieve BKR registratie bij een Nederlandse bank

Zoals in de inleiding reeds aangehaald is het met een BKR registratie bijzonder lastig, om maar niet te zeggen onmogelijk om een hypotheek af te kunnen sluiten bij een Nederlandse bank. Banken zijn immers verplicht om een zogenaamde toetsing uit te voeren bij het BKR en die toetsing zal al snel aan het licht brengen dat je met een bepaalde openstaande schuld te maken hebt. Zolang die schuld niet is afgelost zal je over een codering bij het BKR blijven beschikken en wil dat zeggen dat je voor de bank in kwestie een risico vormt. De kans dat er je dan alsnog een hypotheek zal worden verstrekt is zelfs met de laagste codering enorm klein. In dat opzicht doe je er dan ook steeds beter aan om eerst je codering bij het BKR weg te werken alvorens een hypotheek aan te vragen.

Hypotheek met negatieve BKR registratie bij een financieel bureau

Er zijn in Nederland echter niet alleen banken die in staat zijn om je een grote lening of een hypotheek te verstrekken. Ook zogenaamde financiële kantoren hebben de mogelijkheid om dergelijke kredieten te verstrekken, al is het alom bekend da zij hogere kosten in rekening brengen. Buiten het feit dat je dus meer zal moeten betalen voor je lening is het daarnaast ook zo dat ook dergelijke financiële kantoren een zeer aanzienlijke controle uitvoeren naar de financiële situatie van de aanvrager van het krediet, zeker wanneer het om een dermate grote lening als een hypotheek gaat. Ga er dan ook met andere woorden nooit zomaar vanuit dat een aangevraagde lening automatisch zal worden toegekend. Ook bij een financieel bureau zal er een onderzoek worden ingesteld naar jou financiële situatie om na te gaan of je reeds met een bepaalde schuld kampt of niet.

Hypotheek met negatieve BKR registratie in het buitenland?

Een mogelijk laatste alternatief kan zijn om een hypotheek met negatieve BKR registratie in het buitenland af te sluiten. Buitenlandse banken zijn niet bij het BKR aangesloten en hebben daardoor geen enkele verplichting (of zelfs mogelijkheid) wat het uitvoeren van een BKR toetsing betreft. In dat opzicht zou het dus geen probleem mogen vormen om een hypotheek met BKR codering af te sluiten, ware het niet dat banken al lang niet meer staan te springen om een dergelijke lening aan buitenlanders te verstrekken. Je moet dan ook met andere woorden zeer aanzienlijke financiële cijfers aan kunnen tonen om de hypothecaire lening toegekend te krijgen. Alles bij elkaar gezien zijn we er toch echt van overtuigd dat het veel interessanter is om eerst je BKR codering op te lossen en dan pas een hypotheek af te sluiten.