Hypotheek met BKR registratie

05/04/2011 Categorie: Hypotheek

Wil je een huis kopen, maar word je steeds afgewezen bij elke hypotheekaanvraag door een negatieve BKR codering? Ook een herstelcodering kan problemen geven bij het vinden van een hypotheek. Een hypotheek met BKR registratie afsluiten kan soms best moeilijk zijn. Het probleem is dat de BKR codering je het label van ‘wanbetaler’ geeft, ook al ging het misschien om een hele kleine schuld en ben je nu financieel gezond. Je kunt namelijk prima een goede baan hebben, maar toch een negatieve BKR codering, waardoor je geen hypotheek kan afsluiten. Een hypotheek met BKR registratie afsluiten is wel degelijk mogelijk, maar is meestal niet gemakkelijk.

Hypotheek met BKR registratie

Een hypotheek afsluiten met een BKR registratie kan dus voor problemen zorgen, maar het is zeker mogelijk. Veel hypotheekverstrekkers keuren je bij voorbaat al af als je een negatieve BKR codering hebt (of hebt gehad), aangezien deze gegevens 5 jaar worden bewaard na het aflossen van de schuld. Gelukkig zijn er ook hypotheekverstrekkers die elk geval apart bekijken. Iedereen is uniek, en je financiële situatie ook. Als je een vaste baan hebt, en een eventuele partner ook, hoeft het hebben van een negatieve BKR codering geen probleem te zijn. Als je maandelijks genoeg geld overhoudt, dan willen sommige hypotheekverstrekkers best een hypotheek verstrekken. Het gaat allemaal om zekerheid voor de hypotheekverstrekker en met een vast salaris kun je dat bieden.

Lening oversluiten naar hypotheek met BKR registratie

Soms kun je zelfs bestaande leningen, misschien zelfs de leningen waardoor je een BKR codering hebt, over laten sluiten in je hypotheek. Op die manier betaal je alleen de hypotheekkosten, en die zijn lager dan de kosten voor je lening. Ook hier geldt: dit is voor ieder geval apart te beoordelen. Het voordeel is dat je minder betaalt als je een hypotheek met negatieve BKR registratie afsluit dan een lening waarover je moet betalen. Het is dus voordelig om je leningen mee te nemen in je hypotheek. Een hypotheek met negatieve BKR registratie aanvragen kan bij verschillende hypotheekverstrekkers. Deze zijn meestal op het internet actief, omdat ze zo deze specifieke doelgroep effectief kunnen benaderen.

Hypotheek met BKR

Een negatieve BKR registratie hoeft dus geen belemmering te zijn als je een hypotheek wilt afsluiten. Je moet er voor zorgen dat je relatief weinig schulden hebt, en een vast inkomen hebt. Als jouw persoonlijke financiële situatie bekeken wordt en je financieel gezond bent, kan er altijd een oplossing gevonden worden. De enige manier om een hypotheek te krijgen wanneer je een (negatieve) BKR registratie hebt, is om er voor te zorgen dat jou geval individueel wordt bekeken. Sommige hypotheekverstrekkers of hypotheekadviseurs doen dit, dus daar maak je het meeste kans op een hypotheek.