Geldverstrekkers zonder BKR toetsing

29/03/2011 Categorie: Lenen

Wil je geld lenen, maar heb je een negatieve BKR registratie? Veel geldverstrekkers wijzen je af, omdat ze een BKR toetsing doen. Deze geldverstrekkers willen niet geld uit lenen aan mensen met een negatieve BKR codering, omdat het risico voor hun te hoog ligt dat er problemen ontstaan bij de aflossing. Dat komt omdat je al eens problemen gehad hebt met het aflossen van een schuld, en de kans is hoger dat dat nog eens gebeurt. Daarom willen veel kredietverstrekkers alleen geld uitlenen aan mensen zonder negatieve BKR codering(en). Daarom doen ze een toetsing bij het BKR, maar er zijn ook geldverstrekkers die geld uitlenen zonder BKR toetsing. Deze geldverstrekkers zonder BKR toetsing zijn er ook, en willen best geld uitlenen.

Geldverstrekkers zonder BKR toetsing

Een negatieve BKR codering hoeft geen probleem te zijn bij verschillende geldverstrekkers. Zij willen best geld uitlenen zonder BKR toetsing, wanneer je aan kunt tonen dat je een stabiel inkomen hebt. Wanneer je kunt laten zien dat je genoeg geld over houdt elke maand om aan de aflossing en rente te voldoen, dan is dat geen enkel probleem. Lenen zonder inkomen en zonder BKR toetsing is niet mogelijk, omdat de geldverstrekkers wel willen dat je genoeg geld hebt om ze terug te betalen.

Kredietverstrekkers zonder BKR toetsing

Deze kredietverstrekkers zonder BKR toetsing specialiseren zich vaak in het aanbieden van leningen zonder BKR toetsing. De procedure verschilt niet heel veel van het aanvragen van een lening bij een gewone kredietverstrekker. Je moet kunnen aantonen dat je een vast inkomen hebt en genoeg geld over houdt elke maand. Aan de hand van die gegevens worden een maximum te lenen bedrag vast gesteld, en dat kun je dan lenen. Dit alles zonder BKR toetsing. Er zit wel één nadeel aan het lenen van geld zonder BKR toetsing: je betaalt vaak meer rente. De rente is hoger dan bij een gewone lening, omdat het risico iets hoger is voor de geldverstrekker. Dit hogere risico wordt afgedekt door een hogere rente.

Goedkope geldverstrekkers

Bij geldverstrekkers zonder BKR toetsing onderling is er ook een redelijk groot verschil tussen de rentepercentages, net als bij gewone leningen. Daarom kun je het beste zo veel mogelijk verschillende offertes aanvragen en deze vervolgens vergelijken. Het aanvragen van een offerte kost niets, en kan je alleen maar geld besparen! Doe het daarom. Je kan het beste hier goed de tijd voor nemen, omdat tienden van percentages al tientallen tot honderden euros kan schelen.