Geld lenen zonder toetsing

18/10/2010 Categorie: Lenen

Geld lenen kun je voor allerlei redenen doen. Geld lenen zonder toetsing op kredietwaardigheid is hier ook een optie van. Er bestaan bijvoorbeeld zogenaamde flitsleningen. Deze leningen zijn meestal enkele honderden euro’s en worden binnen 10 minuten bijgeschreven. Daarnaast kun je ook geld lenen zonder toetsing bij het BKR. Zo zijn er verschillende kredietverstrekkers die niet controleren bij het BKR.

Roaming Free SimsNO MORE ROAMING FEES FOR INTERNATIONAL CALLS!
Check out the best international Sim Cards and save up to 80% on your phone calls! instantempo

Voordelen van geld lenen zonder toetsing

Geld lenen zonder toetsing bij het BKR heeft zo zijn voordelen. Zo wordt er niet gecontroleerd of je een betalingsachterstand hebt. Zo zijn er mensen die vroeger in hun studententijd bijvoorbeeld achterstallig waren met een lening afbetalen, en daar nu nog mee zitten. Dus als je geld leent zonder toetsing bij BKR wordt daarop niet gecontroleerd, en wordt er eerder een lening verstrekt door de kredietverstrekker. Je kunt dus altijd een lening krijgen bij geld lenen zonder toetsing.

Nadelen van geld lenen zonder toetsing

Het nadeel van geld lenen zonder toetsing bij het Bureau Krediet Registratie is dat je misschien wel geen lening aan kan. Als je tot over je oren in de schulden zit is het niet verstandig om nóg meer te lenen. En daarnaast rekenen kredietverstrekkers vaak hogere rente’s. Dit doen zij omdat het meer risico geeft, omdat de kans van terugbetalen lager is. Dus je bent vaak nog duurder uit als je een lening neemt zonder controle bij het BKR. Bij geld lenen zonder toetsing heeft de bank minder zekerheid dat je terugbetaalt, dus is het duurder.

Roaming Free SimsNO MORE ROAMING FEES FOR INTERNATIONAL CALLS!
Check out the best international Sim Cards and save up to 80% on your phone calls! instantempo

Mogelijkheden van geld lenen zonder toetsing

Er zijn verschillende manieren om toch aan een lening te komen. Want de meeste erkende kredietverstrekkers zullen geen geld lenen zonder toetsing te doen bij het BKR, maar er zijn altijd nog andere opties:

  • Een flitskrediet: Een lening met een zeer korte looptijd, zo kort dat die niet onder het toezicht van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) valt. Er wordt geen rente gerekend, maar ‘behandelingskosten’.
  • Lenen met onderpand: De lening wordt een stuk makkelijker te krijgen als je bijvoorbeeld je auto als onderpand kan geven.
  • Lenen bij familie: Bij familie of vrienden kun je ook geld lenen zonder toetsing bij het BKR. Maar als je deze leningen niet afbetaald, is de kans groot dat de onderlinge band sterk verslechterd.
  • Lenen op internet: Er zijn tegenwoordig verschillende websites waar particulieren geld aan elkaar lenen zonder toetsing van kredietwaardigheid.

Soorten leningen

Er zijn verschillende soorten leningen. Zo heb je een persoonlijke lening, een doorlopend krediet, of bijvoorbeeld een auto-lening. Een lening kan bijvoorbeeld van pas komen als je een nieuwe auto wilt kopen, de zolder verbouwen, of bijvoorbeeld een uitbouw.

Geld lenen zonder toetsing?

Geld lenen zonder toetsing is dus duurder dan gewoon geld lenen. Maar het voordeel bij geld lenen zonder toetsing bij het BKR is dat je niet geweigerd wordt omdat je een negatieve BKR registratie hebt.