Geld lenen zonder BKR?

13/01/2011 Categorie: Lenen

Geld lenen zonder BKR toetsing kan goed uitkomen wanneer je een negatieve BKR registratie hebt. Bijna iedereen staat tegenwoordig ingeschreven bij het Bureau Krediet Registratie te Tiel. Tegenwoordig sta je er zelfs in als je een telefoonabonnement afsluit. Wanneer je om welke reden dan ook even niet aan je verplichtingen kan voldoen krijg je een negatieve BKR registratie.

Geld lenen zonder BKR?

Wil je geld lenen zonder tussenkomst van het BKR? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Wanneer je snel geld nodig hebt kun je bijvoorbeeld een flitslening overwegen. Een flitslening is een lening met een zeer korte looptijd, maar relatief veel kosten. Je kunt natuurlijk ook geld lenen van vrienden of familie. Maar zorg er dan wel voor dat je je vrienden of familie terugbetaalt. Niets is zo slecht voor relaties onderling als het niet betalen van je schulden. Je kunt ook overwegen om bij een reguliere kredietverstrekker geld te lenen. Het vinden van een kredietverstrekker die geld uitleent aan iemand met een negatieve BKR registratie kan soms vrij moeilijk zijn.

Geld lenen zonder een BKR toetsing

Je kunt geld lenen zonder BKR toetsing, maar dat is niet bij elke kredietverstrekker te doen. Er zijn aparte kredietverstrekkers voor die zich focussen op mensen met een negatieve BKR codering. Deze kredietverstrekkers rekenen vaak wel meer rente dan een gewone kredietverstrekker, omdat het meer risico geeft het geld uit te lenen. Bij mensen met een negatieve BKR registratie is het al eens voorgekomen dat de betalingsverplichtingen niet nagekomen zijn. Dit zorgt dus voor meer risico bij de kredietverstrekker, en in de financiƫle wereld betekent een hoger risico een hogere gewenste opbrengst. Daarom is geld lenen zonder BKR toetsing vaak duurder dan een gewone lening met BKR toetsing.

Verantwoord lenen

Soms is het ook belangrijk om je af te vragen of het wel handig is om geld te lenen. Dan is het vooral belangrijk om te kijken naar het feit of je de lening terug kan betalen. Vraag een offerte aan en bekijk de maandlasten. Lukt het je om dat bedrag elke maand op zij te leggen? Wanneer dit niet lukt is het niet verstandig om geld te lenen. Verantwoord lenen is belangrijk, dus leen alleen geld als dat ook mogelijk is. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken waarvoor je geld leent. Heb je een nieuw telefoonabonnement nodig? Bekijk dan eens prepaid opties. Belangrijk is om niet meer uit te geven dan er binnen komt. De slogan: Let op, lenen kost geld wordt niet voor niets gebruikt. Wanneer je de kredietverstrekker kan voorleggen dat je de maandelijkse termijnen kunt betalen (bijvoorbeeld door je loonstrookje te laten zien), dan kan dat er voor zorgen dat de lening sneller wordt verstrekt (en wellicht ook tegen een lager rentepercentage).