Geld lenen zonder BKR registratie

11/04/2011 Categorie: Lenen

Wil je graag een lening afsluiten, maar wordt je enkel en alleen afgewezen omdat je een negatieve BKR registratie hebt? Verkeer je in een financieel gezonde situatie, maar word je achtervolgt door een negatieve BKR codering uit het verleden? Dit artikel gaat over geld lenen zonder BKR registratie. Daarmee kunnen twee dingen bedoeld worden: Het lenen van geld zonder dat daar een registratie van het BKR bij komt, of geld lenen zonder BKR toetsing. Het lenen van geld zonder dat een BKR registratie gemaakt wordt is niet mogelijk, omdat kredietverstrekkers verplicht zijn leningen te melden bij het BKR. De enige manier om geld te lenen zonder BKR registratie te maken is dus om het bij vrienden of familie te lenen. De andere variant van geld lenen, waarbij een BKR registratie geen probleem is wordt uitgebreid besproken in dit artikel.

Geld lenen zonder BKR registratie

Geld lenen zonder BKR registratie controle is prima mogelijk. Zo kun je best geld lenen bij kredietverstrekkers, ook al heb je een negatieve BKR codering. Het nadeel is dat veel kredietverstrekkers geen rekening houden met je persoonlijke situatie. Het kan zijn dat je in het verleden een BKR codering hebt opgelopen voor een kleine (telefoon)schuld of iets anders. Wanneer je kan laten zien dat je nu een vast salaris hebt en maandelijks geld over houdt, dan hoeft dit geen probleem te zijn. Het is belangrijk dat de kredietverstrekker je financiële situatie begrijpt en je een passende lening kan aanbieden.

Lenen zonder BKR registratie

Je kunt lenen zonder BKR registratie bij verschillende kredietverstrekkers die zich vooral op het internet bezighouden. Dit komt omdat mensen met een BKR registratie die geld willen lenen een relatief kleine doelgroep zijn en het internet een effectief medium is. Via het internet leningen aan bieden is goedkoper en daardoor kan er een lagere rente gevraagd worden. Het nadeel van geld lenen zonder BKR registratie controle is dat het wel duurder is dan gewoon geld lenen. Dit komt omdat er een groter risico aan zit voor de kredietverstrekker dan bij gewone kredieten.

Lenen zonder BKR

Geld lenen zonder een BKR registratie te hebben is heel knap, aangezien bijna iedereen een BKR registratie heeft. Bij het afsluiten van een lening wordt dat gemeld bij het Bureau Krediet Registratie, en zo heb je een BKR registratie. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar een negatieve BKR codering kan wel problemen opleveren. Ook de herstelcodering die nog 5 jaar blijft staan kan voor moeilijkheden zorgen. De oplossing is om een kredietverstrekker te vinden die geld wil lenen ook al heb je een BKR codering. Deze kredietverstrekker kijkt dan naar jou financiële situatie en wil misschien geld uitlenen. Vergelijk ook verschillende aanbieders omdat je zo geld kan besparen!