Geld lenen met negatieve BKR

24/03/2011 Categorie: Lenen

Wil je ene lening afsluiten, maar heb je een negatieve BKR registratie? Grote kans dat je dan vaak afgewezen wordt bij het aanvragen van een lening. Maar maak je geen zorgen, want geld lenen met negatieve BKR coderingen is mogelijk. Er zijn zelfs bedrijven die zich specialiseren in het verstrekken van kredieten aan mensen met een negatieve BKR codering. Er is wel één voorwaarde, je moet een vast salaris hebben. Zonder een salaris kun je natuurlijk nooit de lening terugbetalen. Een negatieve BKR registratie is dan geen probleem meer. Geld lenen met negatieve BKR coderingen of registraties kun je ook online. Je kunt dan gemakkelijk een offerte aanvragen, en dan krijg je binnen enkele dagen antwoord.

Geld lenen met negatieve BKR

Een lening afsluiten met een negatieve BKR registratie zorgt voor moeilijkheden bij gewone kredietverstrekkers. Omdat je ooit een betalingsachterstand hebt gehad, is de kans dat je opnieuw een betalingsachterstand oploopt groter. De meeste banken houden niet van dit risico, en weigeren daarom geld uit te lenen aan je. Ook al heb je geen betalingsachterstand meer en heb je een vast inkomen. Omdat dit soms wat oneerlijk is, zijn er ook kredietverstrekkers die het niet erg vinden als je een BKR registratie hebt. Geld lenen met een negatieve BKR codering kan hier dus zonder problemen, mits je een (vast) inkomen hebt. Op die manier kan je toch je lening af betalen, zoals je normaal ook zou doen.

Lenen met negatieve BKR

Toch zit er één nadeel aan het lenen van geld met een negatieve BKR registratie: de rente is hoger. Je betaalt meer rente, omdat je financieel gezien een groter risico bent. Dit komt omdat je al eens een betalingsachterstand hebt gehad, om wat voor reden dan ook. De kans is groter dat je nog eens een betalingsachterstand krijgt, dus is het een risicovollere lening. En risico wordt in de financiële sector altijd vertaald naar een hogere opbrengst: in dit geval dus een hogere rente. Dat is het grootste nadeel van geld lenen met een negatieve BKR codering. Verder is het ook lastiger om een kredietverstrekker te vinden die geld uit wil lenen zonder toetsing BKR, maar zeker niet onmogelijk.

Voordelig geld lenen met negatieve BKR

Het feit dat je een negatieve BKR registratie hebt, betekent nog niet dat je leningen duur moeten zijn. Wanneer je veel offertes aanvraagt bij verschillende bedrijven die kredieten verstrekken, dan krijg je een goed beeld van waar je de goedkoopste lening kunt afsluiten. De goedkoopste lening met een negatieve BKR codering zal echter wel iets duurder zijn dan een goedkope lening met BKR toetsing, maar over het algemeen hoeft dit niet veel te schelen. Het rentepercentage verschilt ook per leenvorm. Zo is iets lenen waarbij een (on)roerend goed als onderpand wordt gegeven altijd goedkoper dan lenen zonder onderpand.