Geld lenen met negatieve BKR notering

09/02/2011 Categorie: Lenen

Een lening kan soms de uitkomst zijn wanneer je niet zo veel geld beschikbaar hebt. Er zijn verschillende soorten leningen en kredieten. Maar bij bijna alle leningen wordt getoetst op een negatieve BKR notering. Geld lenen met een negatieve BKR notering is dan niet mogelijk bij de meeste kredietverstrekkers. Bij een negatieve BKR codering heb je in het verleden een betalingsprobleem gehad. De meeste kredietverstrekkers vinden dit risico niet aanvaardbaar en lenen dus geen geld uit aan mensen met een negatieve BKR notering. Er zijn wel manieren om geld te lenen wanneer je een negatieve BKR codering hebt. Lees dit artikel voor de mogelijkheden.

Geld lenen met negatieve BKR notering

Geld lenen met een negatieve BKR notering is dus niet mogelijk bij de meeste reguliere kredietverstrekkers. Daarom zoeken mensen naar alternatieven, waarbij niet getoetst wordt op een BKR registratie. Geld lenen zonder BKR toetsing is mogelijk bij sommige kredietverstrekkers. Er zijn bedrijven die zich focussen op kredietverlening aan mensen met een negatieve BKR codering. Deze bedrijven bieden persoonlijke leningen, doorlopende kredieten en meer vormen van consumptief krediet aan. Omdat deze bedrijven geen toetsing bij het BKR doen, gaan ze er van uit dat mensen een negatieve notering hebben. Een lening aan iemand met een BKR verleden heeft een groter risico dan een lening aan mensen zonder een negatieve codering. Een hoger risico betekent dat de rente op deze leningen hoger zijn. Geld lenen met negatieve BKR notering is dus duurder dan gewoon lenen.

Lenen met negatieve BKR codering

Omdat kredietverstrekkers verplicht zijn om gegevens over leningen en kredieten door te geven aan het BKR, net als eventuele betalingsachterstanden is het onmogelijk om niet bij het BKR ingeschreven te staan. Bijna iedereen in Nederland komt in de administratie van het BKR voor. Dit is geen probleem aangezien het overgrote deel van de mensen op tijd de schulden afbetaald, waardoor er geen negatieve codering komt te staan. Als je toch een negatieve BKR notering hebt, dan is geld lenen een stuk moeilijker. Geld lenen met negatieve BKR notering kun je ook doen bij je familie. Je familie zal nooit een toetsing doen bij het BKR over jou kredietwaardigheid. Het gaat er om dat je kunt laten zien dat je financiële situatie het toelaat om de lening af te sluiten. Wanneer je een solide inkomen hebt, met ruimte voor eventuele aflossingen, dan kun je ook met een negatieve BKR registratie gewoon een lening vinden.

Lening met negatief BKR

Een lening met negatieve BKR registratie kun je dus ook bij je familie overwegen. Zorg er wel voor dat je het financieel aan kunt, want anders krijg je een hoop gedonder in de familie. Geld lenen bij een kredietverstrekker die geen toetsing doet bij het BKR is ook een optie. Een derde optie is een minikrediet, of een minilening. Dit is een krediet met een korte looptijd en een relatief laag bedrag (tot €500). Een minikrediet afsluiten is bedoelt om het gat te overbruggen tot je loon weer binnenkomt. Een lange termijn oplossing om geld te lenen met een negatieve notering is dit niet.