Geld lenen met een negatieve BKR registratie

18/04/2011 Categorie: Lenen

Je wilt graag geld lenen, maar je wordt afgewezen vanwege een negatieve BKR codering. Dat kan heel frustrerend zijn, zeker wanneer je een prima financiële situatie hebt: een vaste baan, geen schulden en maandelijks geld over. De kredietverstrekker wijst je toch af vanwege een BKR codering die je blijft achtervolgen uit het verleden. Je wilt geld lenen zonder BKR toetsing, of geld lenen met een negatieve BKR registratie. Veel kredietverstrekkers wijzen je direct af wanneer je een negatieve BKR codering hebt. Gelukkig zijn er ook kredietverstrekkers die kijken naar je persoonlijke financiële situatie, en vervolgens beslissen of het verantwoord is om geld te lenen. Kredietverstrekkers zullen natuurlijk niet geld uit lenen als ze niet verwachten om het terug te krijgen.

Geld lenen met een negatieve BKR registratie

Je kunt best een persoonlijke lening of een doorlopend krediet zonder BKR toetsing afsluiten, bij de juiste kredietverstrekker. Er zijn namelijk verschillende kredietverstrekkers actief, die vooral op het internet, leningen aanbieden waarbij een negatieve BKR registratie geen probleem is. Deze kredietverstrekkers kijken naar je huidige financiële situatie, en bepalen aan de hand daarvan of geld lenen verantwoord is. Als je maandelijks geld over houdt en een vaste baan hebt, dan kan het geld wat je over houdt gebruikt worden voor het aflossen van de lening. Geld lenen met een negatieve BKR registratie is dus geen enkel probleem, als je er nu maar financieel goed voor staat.

Lenen met een negatieve BKR registratie

Het is dus zeker mogelijk om te lenen met een negatieve BKR registratie. Je kunt dit doen bij kredietverstrekkers die vooral actief zijn via hun websites, om deze relatief kleine doelgroep effectief te bereiken. De bekendste manier om geld te lenen is bij banken of kredietverstrekkers, maar misschien is particulier geld lenen zonder BKR toetsing ook een optie voor jou. Het nadeel van geld lenen met een negatieve BKR codering is dat je meer rente betaalt dan bij een normale lening. Dit komt omdat het toch een iets hoger risico is voor de kredietverstrekker vanwege je negatieve BKR verleden.

Geld lenen met negatieve BKR codering

Het is dus geen probleem om een lening te krijgen als je een negatieve codering hebt bij het BKR. Een paar adviezen: Leen alleen geld wat je terug kan betalen, leen dus verantwoord. Het tweede advies is om zo veel mogelijk offertes aan te vragen bij verschillende kredietverstrekkers. Op deze manier kun je de goedkoopste lening zonder BKR toetsing vinden. Na het ontvangen van de offertes kun je soms nog wat onderhandelen, waardoor je kosten nog meer dalen. Het is dus lonend om goed op zoek te gaan naar de goedkoopste lening.