Geld lenen met een negatieve BKR notering

06/11/2011 Categorie: Lenen

Een negatieve BKR notering kan een grote impact hebben op de financiële situatie van een persoon of gezin. Het probleem is dat een BKR notering wordt verstrekt wanneer er sprake is van een zekere openstaande schuld. We zouden dus eigenlijk kunnen stellen dat er reeds een financieel probleem is alvorens de BKR notering wordt toegekend. Alleen is het wel zo dat een BKR notering er voor zorgt dat het haast onmogelijk wordt om een degelijke lening af te sluiten bij een bank in Nederland. Hierdoor is lenen om openstaande schulden af te betalen veelal onmogelijk en dat is niet meteen bevorderlijk voor de situatie waarin men op dat ogenblik reeds verkeerd. In dit artikel vertellen we je in ieder geval graag meer over geld lenen met een negatieve BKR notering.

Hoeveel wil je lenen met een negatieve BKR notering?

De eerste vraag waar we eigenlijk een antwoord op zouden moeten krijgen is hoeveel je precies wil gaan lenen met een negatieve BKR notering. Los van het feit dat banken werkelijk een bloedhekel hebben aan een BKR notering is het wel zo dat hun beslissing veelal afhangt van het bedrag dat je wil gaan lenen. Daarnaast kunnen we aan de hand van het bedrag dat je wil gaan lenen ook bepalen of er eventueel geen (betere) alternatieven bestaan. Wanneer je weinig geld wil gaan lenen (lees: onder de 500 à 1000 euro), dan is een bank in principe niet verplicht om een BKR toetsing uit te voeren. Dit is interessant voor mensen die veel met hun creditcard werken en op die manier al eens in het rood terechtkomen voor enkele dagen of weken. Anderzijds is het ook zo dat banken zelden (om maar niet te zeggen nooit) een lening verstrekken voor een bedrag dat lager ligt dan 1000 euro. In dat opzicht is ook het lenen van een klein bedrag met een BKR notering bij een Nederlandse bank dus reeds uitgesloten, maar hoe kan het dan wel?

De oplossing voor kleine leningen met BKR notering

Wanneer je dan echt op zoek bent naar een kleine lening om af te sluiten zonder BKR toetsing doe je er het beste aan om even te kijken naar de mogelijkheden van een mini lening. Een mini lening is een lening die niet wordt verstrekt door Nederlandse banken, maar door financiële instellingen die niet bij het BKR zijn aangesloten. Daarnaast wordt het verstrekken van een mini lening begrensd tot een bedrag van 500 à 1000 euro. In de meeste gevallen zal je slechts 500 euro kunnen lenen, maar bepaalde verstrekkers van mini kredieten hebben er toch voor gekozen om het mogelijk te maken om een bedrag tot 1000 euro te lenen. De kostprijs die wordt aangerekend (in percentage) verschilt veelal niet. Bij een mini lening tot 500 euro wordt met andere woorden evengoed een kostprijs van 20% aangerekend als bij een mini lening van 1000 euro. Daarnaast dien je het geleende bedrag ook in alle gevallen binnen de termijn van 30 dagen terug te betalen. We kunnen je nu al zeggen dat, dat met een lening van 1000 euro niet mee zal vallen.

Meer geld lenen met een BKR notering

Wanneer je natuurlijk meer geld wil lenen en geld lenen met BKR in combinatie met een mini lening dan ook niet volstaat wordt het meteen een stuk lastiger. Je kan dan natuurlijk wel een beroep doen op financiële kantoren, maar het probleem is dat ook zij een onderzoek zullen doen naar je financiën. Met andere woorden, wanneer je over schulden beschikt die maar niet afbetaald worden kan dat voor het financieel kantoor een goede reden zijn om de lening te weigeren. Ga er in ieder geval nooit vanuit dat het eenvoudiger lenen is bij een financiële partner die niet bij het BKR is aangesloten, want dat zou zomaar eens ernstig tegen kunnen vallen…