Geld lenen met een BKR notering

01/06/2011 Categorie: Lenen

Het lenen van geld is doorheen de jaren een stuk eenvoudiger geworden dan vroeger. De komst van het internet en zelfs de telefonie heeft het in bepaalde gevallen bijvoorbeeld al mogelijk gemaakt om binnen de 24 uur een lening af te kunnen sluiten en dat is natuurlijk heel mooi. Geld lenen is dus flink eenvoudiger geworden, maar wat wanneer je over een BKR notering beschikt? In dit geval kan het immers knap lastig worden om een lening af te kunnen sluiten. We vertellen je in dit artikel graag meer over geld lenen met een BKR notering.

Welke BKR notering?

Allereerst is het belangrijk om aan te geven over welke notering je exact beschikt. Het is immers zo dat we binnen het BKR vier verschillende noteringen onderscheiden waarvan eigenlijk enkel de vierde notering nefast is voor de aanvraag van een lening. Het probleem welke zich hierbij stelt is echter wel dat, hoe hoger de notering is, hoe moeilijker het is om een lening tegen goede voorwaarden af te kunnen sluiten. Het is dan ook vooral erg belangrijk om er voor te zorgen dat je er alles probeert te doen om een eventuele BKR notering te vermijden, want eenmaal je hem hebt moet je enige tijd leven met de nadelen die er aan verbonden zijn.

Lenen bij financiële instellingen die niet bij het BKR zijn aangesloten

Maar goed, wanneer je er dus echt een BKR notering hebt gekregen en je toch een lening wil afsluiten zal je op zoek willen gaan naar alternatieve mogelijkheden, en geloof het of niet, maar die zijn er wel degelijk. Allereerst is het bijvoorbeeld zo dat niet iedere Nederlandse financiële instelling bij het BKR is aangesloten. Voor banken is dit over het algemeen wel zo, maar bij gewone financiële kantoren is dat niet het geval. Dergelijke kantoren hebben zelf de keuze of zich laten aansluiten bij het BKR of niet. Er zijn zelfs bepaalde financiële kantoren die zich specifiek richten op mensen met een BKR notering om toch ook hun aan een lening te kunnen helpen. Hou er wel rekening mee dat dergelijke financiële kantoren doorgaans meer risico lopen dan gewone financiële instellingen en dat ze daarom ook doorgaans duurder zijn.

Een klein bedrag lenen met een BKR notering

Wanneer het om een klein bedrag gaat kan je er echter eveneens voor kiezen om een beroep te doen op het zogenaamde micro of mini krediet. Een mini krediet is een krediet die het mogelijk maakt om een bedrag tussen de maximum 500 en 1000 euro te lenen zonder dat daarvoor een toetsing bij het BKR wordt uitgevoerd. Het enige probleem waar je bij een dergelijk krediet mee te maken hebt is het feit dat het op relatief korte termijn terugbetaald dient te worden en dat de kosten op het krediet vrij hoog liggen. Hou er bij een mini krediet bijvoorbeeld rekening mee dat je al snel zo’n kleine 20% kosten zult betalen, en zeker in vergelijking met de kosten die op andere kredieten worden aangerekend is dat toch vrij aanzienlijk.