Geld lenen met BKR

27/07/2011 Categorie: Lenen

Geld lenen met BKR is natuurlijk wel mogelijk. Wanneer een kredietverstrekker geld uitleent, wordt eerst gekeken of de persoon een negatieve registratie heeft. In dat geval is een lening vaak niet meer mogelijk. Maar er zijn ook bedrijven die júist aan mensen met een negatieve registratie geld uitlenen. Deze mensen betalen vaak een hoger rentepercentage, omdat het risico voor de kredietverstrekker hoger is dan voor een ‘gewone’ lening.

Hoe werkt een BKR toetsing?

Er wordt gekeken of je je leningen wel netjes hebt afbetaald. Iedereen die een lening heeft afgesloten, een mobiele telefoon met abonnement heeft, of iets op internet heeft gekocht staat ingeschreven bij het BKR. Daar staat dan dat de lening terug is betaald. In dat geval is er niks aan de hand. Dit kan zelfs positief werken, want je hebt bewezen dat je je lening terugbetaald. Maar wanneer er een achterstand is, kun je nog maar bij weinig financiële instellingen lenen.

BKR coderingen

Een lening afsluiten is erg gemakkelijk. Wie een lening afsluit, moet het natuurlijk ook weer terugbetalen. Maar soms lukt dat niet. In dat geval krijg je een brief als je meer dan 2 maanden achterloopt. In die brief staat dat je moet betalen, anders komt er een negatieve BKR registratie. Je krijgt dan de “A” code. Dit is de A van Achterstand. Wanneer je alles hebt afgelost is het nog 5 jaar zichtbaar in het systeem. Soms kun je ook ten onrechte negatief BKR geregistreerd raken. Bijvoorbeeld als je online wat koopt, maar het product wordt niet geleverd. Jij betaalt niet en dan ben je een wanbetaler in de ogen van de internetwinkel.

Waarom is geld lenen met BKR duurder?

Geld lenen met BKR is duurder omdat het een risicovollere lening is. Mensen met een negatieve BKR registratie hebben, hebben ooit iets niet betaald. En hoe meer leningen niet terugbetaald worden, hoe groter het verlies voor de bank is. De bank wil winst maken en verhoogt daarom de rentepercentages voor mensen met een negatieve registratie.