Geld lenen met BKR notering

04/09/2011 Categorie: Lenen

Geld lenen met BKR notering is voor veel mensen een ware nachtmerrie. Iedereen kan op een bepaald moment in het leven al eens voor een verrassing komen te staan die op financieel vlak veel negatiever uitpakt dan in eerste instantie gedacht. Dit kan er voor zorgen dat u niet meer in staat bent om aan uw betalingsverplichtingen te voldoen waardoor het BKR beslist om u een notering toe te kennen. Van zodra u over een dergelijke notering beschikt kunt u in principe geen enkele lening meer afsluiten waardoor veel van uw dromen meer dan waarschijnlijk nooit verwezenlijkt zullen kunnen worden… Of toch?

Over welke notering beschikt u?

Wat veel mensen wel eens over het hoofd durven te zien is het feit dat de mogelijkheden die u op vlak van geld lenen geboden worden afhankelijk zijn van de notering waarover u beschikt. Het is immers zo dat u niet automatisch geen enkele kans meer maakt op een lening wanneer u over een BKR notering beschikt. Heeft u namelijk de laagste notering, dan kan het zijn dat de bank alsnog voldoende vertrouwen in u denkt te kunnen stellen om een lening te verstrekken. Wanneer u over een hogere notering beschikt verkleinen natuurlijk uw kansen. Beschikt u over de hoogste notering bij het BKR en was u met andere woorden in het verleden niet bereikbaar voor het afbetalen van een openstaande schuld, dan kunt u iedere lening bij een bank helaas vergeten. Het aflossen van uw schulden is in deze situatie dan ook de enige oplossing om er voor te zorgen dat u in de toekomst eventueel wel terug een beroep kunt doen op de leningen van een bank.

Geld lenen met BKR notering bij een financieel bureau

Wanneer de banken niet meer bereid zijn om u een lening te verstrekken omdat u beschikt over een BKR notering is nog niet alle hoop op een lening verloren. Naast banken bestaan er immers eveneens onafhankelijke financiële instellingen die niet bij het BKR zijn aangesloten. Dergelijke kantoren hebben dan ook geen enkele verplichting tegenover het BKR waardoor er nooit een toetsing voor het toekennen van een lening wordt uitgevoerd. Het is bij een financieel kantoor echter wel zo dat er eveneens een controle uitgevoerd zal worden naar uw financiële achtergrond en situatie. U zult met andere woorden ook voor een financieel kantoor aan moeten kunnen tonen dat u in staat bent om het door u geleende bedrag aan de hand van de inhoud van de kredietovereenkomst af te lossen. Kunt u dit niet, dan heeft een financieel kantoor net als een bank het recht om de door u aangevraagde lening te weigeren.

Weinig geld lenen met BKR notering

Wanneer u niet op zoek bent naar een grote lening, maar al met een paar honderd euro voldoende heeft kunt u er eveneens voor kiezen om de mogelijkheden van een mini lening te bekijken. Een mini lening is een kleine lening die het ook voor mensen met een BKR notering mogelijk maakt om snel weinig geld te lenen. U kunt e rekening mee houden dat verstrekkers van mini kredieten doorgaans altijd een maximale lening van 500 euro toestaan. Er zijn echter eveneens kredietverstrekkers die er voor kiezen om een mini lening tot een bedrag van 1000 euro toe te staan. Denk er wel aan dat u het geleende bedrag terug dient te betalen binnen de 30 dagen na ontvangst, en dat inclusief de kosten die er op worden aangerekend. Hoe dan ook is een mini lening voor mensen met een BKR notering een zeer eenvoudige mogelijkheid om snel weinig geld te lenen.