€1000 lenen zonder BKR toetsing

03/10/2011 Categorie: Lenen

Een lening hoeft niet altijd om een groot bedrag te draaien. Veel mensen hebben een beeld van een lening waarbij er meteen heel diep in de buidel getast moet worden, maar dat is absoluut niet noodzakelijk. In bepaalde gevallen kan je bijvoorbeeld al voldoende hebben aan een lening van amper 1000 euro. De vraag is echter of er een bank of financiële instelling is die je een dergelijke kleine lening zal willen verstrekken en of er een BKR toetsing voor zal worden uitgevoerd of niet. In dit artikel vertellen we je graag meer over 1000 euro lenen zonder BKR toetsing.

Is een toetsing verplicht voor een kleine lening van amper 1000 euro?

Laat ons maar meteen met de deur in huis vallen en even gaan bekijken of het wel verplicht is voor banken om een toetsing uit te voeren bij het BKR wanneer het een kleine lening van amper 1000 euro betreft. In principe is het zo dat een bank tot een bedrag van 1000 euro inderdaad niet verplicht is om een toetsing uit te voeren. Vanaf het ogenblik dat de 1000 euro wordt bereikt zou er eigenlijk reeds een toetsing uitgevoerd moeten worden. Aan de andere kant moeten we ons ook de vraag stellen welke bank er een lening van amper 1000 euro zal toekennen en vooral onder welke vorm dat zal gebeuren. Misschien kan je wel 1000 euro in het rood gaan op je rekening waar je een vaste kostprijs voor moet betalen. In dat geval zou je zonder een BKR toetsing geholpen moeten kunnen worden. Wil je echt een lening afsluiten voor 1000 euro, dan zal je hiervoor bij een gewone bank normaal niet terecht kunnen. In dat geval zal je dus moeten uitkijken naar andere financiële instellingen die dergelijke kleine kredieten verstrekken.

1000 lenen zonder BKR toetsing met een mini lening

We moeten het niet onder stoelen of banken stoppen, de eenvoudigste mogelijkheid om 1000 euro te lenen is door middel van een mini lening. Let wel, we zeggen dat dit de eenvoudigste methode is, maar daarmee willen we absoluut niet zeggen dat het ook de goedkoopste is, in tegendeel. Wanneer je er over nadenkt om een mini lening af te sluiten is het eerste dat je moet weten dat er aardig wat kosten aan verbonden zijn. Je kan er rekening mee houden dat er op een bedrag dat geleend wordt door middel van een mini lening steeds een kost wordt aangerekend van zomaar even 20 procent. Bij verschillende aanbieders van mini kredieten ligt die kostprijs zelfs nog hoger. Alleen heeft een mini lening wel als voordeel dat je (enkel bij bepaalde aanbieders) tot 1000 euro kunt lenen zonder dat hiervoor een controle bij het BKR wordt uitgevoerd. Daarnaast staat het geld ook nog eens bijna direct op je rekening zodat je er meteen mee aan de slag kunt gaan.

Conclusie

Het is absoluut niet onmogelijk om een lening af te sluiten voor een klein bedrag als 1000 euro. De mogelijkheden die hiervoor geboden worden zijn echter wel beperkt. Mensen die een bedrag van amper 1000 euro willen lenen zullen dan ook in de meeste gevallen steeds een beroep willen doen op een mini lening. Een mini lening is snel, eenvoudig, maar wel duur. Daarnaast dien je er rekening mee te houden dat niet alle aanbieders van mini lening je de mogelijkheid geven om tot 1000 euro te lenen. De meeste leggen de grens op 500 euro, maar er zijn zeker en vast ook uitzonderingen. Op een mini lening van 1000 euro dien je wel een kostprijs van 20 procent of meer te betalen en daarnaast dien je in je achterhoofd te houden dat het geleende bedrag inclusief de kosten terugbetaald moeten worden binnen de 30 dagen na afsluiting van de kredietovereenkomst.