Doorlopend krediet zonder BKR toetsing

22/02/2011 Categorie: Lenen

Een doorlopend krediet is een erg populaire kredietvorm bij de consumptieve leningen. Dat wil zeggen: leningen met als doel het kopen van goederen zoals een tv, auto, caravan, boot of om je huis mee te verbouwen. Bij veel doorlopende kredieten wordt getoetst bij het BKR, en wordt er geen lening verstrekt wanneer je een negatieve BKR registratie hebt. Daarom zijn mensen met een negatieve BKR codering op zoek naar een doorlopend krediet zonder BKR toetsing. En geen zorgen: er zijn verschillende mogelijkheden om een doorlopend krediet af te sluiten zonder BKR toetsing.

Doorlopend krediet zonder BKR toetsing

Omdat er een grote groep mensen is met een negatieve BKR codering die toch geld willen lenen, zijn er verschillende bedrijven die geld uit lenen aan mensen zonder een BKR toetsing te doen. Deze bedrijven zijn hier gespecialiseerd in en verstrekken leningen zonder een toetsing bij het BKR. Een doorlopend krediet zonder BKR toetsing afsluiten kun je dus doen bij deze bedrijven. Het nadeel is dat je wel meer betaalt dan bij een gewoon doorlopend krediet. Dit kun je heel simpel verklaren: Er is een groter risico voor de kredietverstrekkers om geld uit te lenen aan iemand met een negatieve BKR registratie. Dat vertaalt zich in een hogere rente bij het doorlopend krediet. Onthoud dat bij een doorlopend krediet de rente altijd variabel is.

Doorlopend krediet met BKR codering

Een doorlopend krediet met BKR codering afsluiten kun je dus bij deze bedrijven doen. Ga op onderzoek uit, vraag het aan tussenpersonen, vergelijk offertes en kies het goedkoopste doorlopend krediet uit. Een andere manier is om de WOZ waarde van je huis de gebruiken. Met een WOZ krediet zonder BKR toetsing gebruik je de WOZ waarde van je huis. Verder is het gelijk aan een doorlopend krediet. Het voordeel van het WOZ krediet is dat het dezelfde kenmerken heeft als een doorlopend krediet, maar dan met de zekerheid van de WOZ waarde van je huis. Daarnaast kun je bij particulieren ook een doorlopend krediet zonder een BKR toetsing afsluiten. Er zijn verschillende particulieren actief op de geldmarkt gericht op mensen met een negatieve BKR codering. Het nadeel is dat deze particulieren vaak hoge rentes rekenen. Sommige particulieren zijn zelfs oplichters: Ze doen alsof je een doorlopend krediet bij ze kan afsluiten en vragen om een ‘aanbetaling’. Na deze betaling kun je naar je geld fluiten.

Doorlopend krediet afsluiten zonder BKR

Het goedkoopste doorlopend krediet zonder toetsing BKR kun je vinden door bij veel verschillende partijen offertes aan te vragen. Deze offertes vergelijk je allemaal op kosten. Vooral de rente is belangrijk, aangezien de aflossing bij een doorlopend krediet niks betekent: je kunt het meteen weer opnemen. Daarom is het ook belangrijk dat je genoeg discipline hebt, want lenen kost nog steeds geld. Voor de aankoop van iets waar je de prijs van te voren al weet kun je misschien beter een persoonlijke lening met BKR registratie afsluiten.