Direct geld lenen zonder BKR

03/06/2011 Categorie: Lenen

Direct geld lenen is vandaag de dag geen enkel probleem, maar wat wanneer je over een BKR codering beschikt? Een BKR codering kan de mogelijkheden om een lening aan te kunnen gaan immers aanzienlijk beperken. Direct geld lenen zonder BKR staat dan ook vaak ter discussie omdat het volgens veel mensen helemaal niet mogelijk is om dan nog snel geld te kunnen lenen. In dit artikel kom je te weten dat direct geld lenen zonder BKR toetsing wel degelijk mogelijk is, maar dat er wel verschillende voorwaarden en vooral ook nadelen aan verbonden zijn.

Direct geld lenen door het mini krediet

Het zogenaamde mini krediet maakt het voor kredietnemers mogelijk om direct geld te lenen zonder BKR toetsing. Het is namelijk zo dat een mini krediet meestal wordt verstrekt tot een maximumbedrag van zo’n 500 a 1000 euro. Tot een bedrag van 1000 euro zijn financiële instellingen niet verplicht om een toetsing uit te voeren bij het BKR. Daarbij komt ook nog eens dat een mini krediet ook in verschillende andere vormen beschikbaar is. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan het sms krediet. Het sms krediet maakt het voor bijna iedereen mogelijk om direct geld te lenen zonder BKR toetsing omdat er enkel en alleen een sms verzonden dient te worden. Van zodra die sms wordt ontvangen door de kredietverstrekker in kwestie wordt de leningaanvraag in behandeling genomen. Heb je een beetje geluk, dan kan je vaak binnen de 24 uur reeds beschikken over het door jou aangevraagde geldbedrag en dat zonder dat er een toetsing bij het BKR aan vooraf ging.

Direct geld lenen door creditcard

Een andere mogelijkheid om direct geld te lenen zonder BKR toetsing is door gebruik te maken van een creditcard. Let op, een nieuwe creditcard aanvragen wanneer je over een BKR codering beschikt is doorgaans niet mogelijk, maar het is wel nog mogelijk om gebruik te maken van de kredietlimiet van een creditcard wanneer je er reeds over één beschikte alvorens de codering bij het BKR werd toegekend. Hou er wel rekening mee dat de regelgeving op dit ogenblik zo is dat je niet langer dan 30 dagen in het rood mag staan. Wanneer de afrekening van je creditcard van de rekening wordt gehaald is het dan ook met andere woorden zeer belangrijk om zo snel mogelijk het tekort terug aan te zuiveren. Gebeurt dit niet binnen de termijn van 30 dagen, dan kan dat voor de bank een reden zijn om jouw rekening te blokkeren met alle gevolgen van dien.

Hoe sneller, hoe duurder

Om af te ronden nog een goede raad. Een lening afsluiten zonder BKR toetsing is over het algemeen sowieso duurder dan een lening afsluiten met BKR toetsing. Daarnaast is het ook nog eens zo dat direct geld lenen zonder BKR toetsing nog eens zo duur is omdat het geld snel ter beschikking gesteld dient te worden en het een relatief klein bedrag betreft. Van kleine leningen weten we immers dat ze sowieso reeds veel kosten met zich meebrengen. Dit zijn zeker en vast belangrijke factoren om rekening mee te houden wanneer je direct geld wil lenen zonder BKR toetsing.