Direct geld lenen zonder BKR toetsing

23/10/2010 Categorie: Lenen

Wanneer je snel geld nodig hebt en je een negatieve BKR registratie hebt, dan wil je graag direct geld lenen zonder BKR toetsing. Het voordeel van direct geld lenen zonder BKR toetsing is dat je het geld snel op je rekening hebt en je geen toetsing bij het BKR hoeft te ondergaan. Maar er zitten ook nadelen aan deze manier van lenen zonder BKR toetsing.

Voordelen van direct geld lenen zonder BKR toetsing

Het grote voordeel van direct geld lenen zonder BKR toetsing is dat je het geld snel op je rekening krijgt. Het tweede voordeel is dat je niet wordt getoetst op je kredietwaardigheid. Dit kan positief voor je uitvallen wanneer je in je verleden een negatieve BKR registratie hebt gekregen. Maar dit voordeel kan ook juist een nadeel zijn: wanneer je financieel niet gezond bent, kun je de lening misschien niet terugbetalen. Maar wanneer je snel geld nodig hebt is direct geld lenen zonder BKR toetsing een oplossing.

Nadelen van direct geld lenen zonder BKR toetsing

De nadelen van direct geld lenen zonder BKR toetsing is dat je misschien de lening niet kunt terugbetalen. Omdat je leent zonder toetsing bij het BKR, gaat de kredietverstrekker er van uit dat je een negatieve BKR registratie hebt. Een negatieve BKR registratie betekent een hoger financieel risico. Dat risico uit zich in een hoger rentepercentage. Wanneer je er financieel niet sterk voor staat, is het niet verstandig om geld te lenen. Zie ook het artikel over verantwoord lenen.

Hoe snel heb ik het geld?

Wanneer je de lening ontvangt hangt af van verschillende factoren. Zo is een flitslening of flitskrediet heel erg snel. Je hebt het geld al binnen een kwartier. Direct geld lenen zonder BKR toetsing is ook vrij snel. De tijd die je moet wachten op het geld hangt af van de kredietverstrekker en kan variƫren van enkele dagen tot een week.

Direct geld lenen zonder BKR toetsing

Je kunt dus direct geld lenen en hier horen verschillende voor- en nadelen bij. Je kunt ook kijken of je op een andere manier aan geld kan komen. Bijvoorbeeld lenen van famillie, maar let op: Als je dit niet terugbetaald, dan kan dat de familiebanden schaden. Geld lenen zonder BKR toetsing is meestal duurder dan lenen van familie (dat is soms zelfs gratis). Wanneer je geld leent, bereken dan of je het ook weer terug kan betalen. Bij direct geld lenen zonder BKR toetsing betaal je meestal een hogere rente dan bij geld lenen met BKR toetsing.