Creditcard zonder BKR

12/05/2011 Categorie: Creditcard

Een creditcard wordt door steeds meer en meer mensen over de hele wereld gebruikt om betalingen mee uit te voeren. Zeker wanneer men op vakantie gaat is het prettig om in het bezit te zijn van een creditcard omdat er met de reguliere pinpas lang niet overal betaald kan worden. Helaas wordt het aanvragen van een creditcard bij een financiële maatschappij aanzien als een vorm van lenen. Een creditcard maakt het namelijk mogelijk om aankopen te doen terwijl het bedrag voor die aankopen niet meteen, maar pas aan het einde van de maand van de rekening wordt afgeschreven. Dit maakt eigenlijk dat je gedurende een periode van 30 dagen gebruik kunt maken van een krediet en zoals we weten is het verstrekken van een krediet onderhevig aan een BKR toetsing. Een creditcard zonder BKR controle is dus vereist wanneer je een negatieve BKR registratie hebt.

Een creditcard zonder BKR: Snel geld lenen

Wanneer we binnen de financiële wereld dieper ingaan op het fenomeen dat we de creditcard noemen zien we zoals in de inleiding reeds werd aangehaald inderdaad dat een creditcard een vorm van snel geld lenen is. Niet voor niets is het immers zo dat je, wanneer je geld afhaalt met je creditcard een aardig bedrag aan kosten dient te betalen. Niet alleen deze kosten, maar ook de voorwaarden aan het toegekend krijgen van een creditcard zijn vergelijkbaar met de voorwaarden voor het verkrijgen van een lening. Zo dient de aanvrager over een vast inkomen te beschikken en mag hij niet over een negatieve codering bij het BKR beschikken. Om dus meteen maar met de deur in huis te vallen, het is doorgaans niet mogelijk om een creditcard af te sluiten zonder BKR toetsing. Er zijn alternatieven voor een creditcard zonder BKR controle.

De debitcard als alternatief voor de creditcard zonder BKR

Wanneer je een creditcard wenst om er op een eenvoudige manier aankopen mee te doen in het buitenland, maar je geen nood hebt aan een echt “krediet”, kan je er natuurlijk eveneens voor kiezen om gebruik te maken van een zogenaamde debitcard. Een debitcard is in principe een soort creditcard, maar in tegenstelling tot bij een reguliere creditcard kan je er niet in min mee gaan. Je dient vooral een bepaald bedrag op de kaart te storten waarna je met dat bedrag betalingen uit kunt voeren. Voor het verstrekken van een dergelijke creditcard wordt er geen toetsing uitgevoerd bij het BKR.

Kan ik een creditcard zonder BKR check aanvragen in het buitenland?

Wanneer men in Nederland bij het BKR over een negatieve codering beschikt kunnen veel mensen er nog steeds voor kiezen om een lening af te sluiten bij een buitenlandse bank. Buitenlandse banken zijn immers niet aangesloten bij het BKR en voeren dan ook geen toetsing uit. Bij een creditcard ligt dat echter enig sinds anders en is het dan ook iets lastiger om deze in het buitenland aan te vragen. In eerste instantie dien je bijvoorbeeld sowieso reeds over een buitenlandse rekening te beschikken waar maandelijks een bepaald bedrag op wordt overgemaakt. De hoogte van dat bedrag zal bepalend zijn voor de limiet van jouw creditcard. Een creditcard aanvragen bij een bank in het buitenland is dus wel mogelijk, maar zal niet zo eenvoudig zijn als het afsluiten van een gewone lening. Het voordeel is natuurlijk wel dat je op deze manier een creditcard kunt bekomen zonder BKR toetsing.