Creditcard met negatieve BKR

01/03/2011 Categorie: Creditcard

Een creditcard is tegenwoordig erg handig. Je kunt er op veel plaatsen mee betalen en de creditcard biedt een hoop voordelen. Omdat een creditcard bijna altijd kredietmogelijkheden heeft is het moeilijk om er een te krijgen met een negatieve BKR codering. Een creditcard aanvragen zonder BKR toetsing is daarom net zo lastig als een lening aanvragen zonder BKR toetsing. Omdat je de creditcard gebruikt als schuld, zijn creditcardmaatschappijen er niet blij mee als je een negatieve BKR registratie hebt. Een creditcard met negatieve BKR registratie aanvragen is daarom vrij lastig.

Creditcard met negatieve BKR

Er zijn wel verschillende mogelijkheden voor een creditcard met negatieve BKR. Een optie is om een creditcard aan te vragen waar geen toetsing bij het BKR wordt gedaan. Deze creditcards hebben meestal een klein kredietlimiet en je moet dan kunnen aantonen dat je een vast inkomen hebt. Een creditcard waarbij je grote schulden mag maken zullen niet worden versterkt aan je als je een negatieve BKR registratie hebt. Een creditcard met negatieve BKR coderingen zal dus nooit grote kredietmogelijkheden hebben. Daarom kun je in plaats van een creditcard een debitcard nemen, of je kan bedenken waarom je nou een creditcard nodig hebt. Voor veel dingen heb je helemaal geen creditcard nodig, maar kan je ook op een andere manier betalen.

Debitcard met negatieve BKR

Een alternatief is het aanvragen van een debitcard met negatieve BKR coderingen. Een debitcard is het omgekeerde van een creditcard. In Nederland wordt dit ook wel een prepaid creditcard genoemd. Een debitcard moet je van tevoren opladen en kun je vervolgens precies als een creditcard gebruiken. In plaats van de rekening die achteraf komt, moet je bij een debitcard zelf geld storten. Op deze manier kun je niet rood staan en heb je ook geen kredietmogelijkheid. De noodzaak voor een BKR toetsing vervalt dus. Een debitcard met een negatieve BKR registratie is dus prima mogelijk. Je kunt desnoods een persoonlijke lening zonder BKR toetsing afsluiten of een doorlopend krediet als je veel geld wilt uitgeven met een creditcard en dit niet hebt. Onthoud altijd dat creditcardschulden de duurste zijn!

Creditcard financieren met lening

In plaats van een creditcard met een negatieve BKR registratie proberen aan te vragen kun je het ook slimmer aanpakken. Omdat de rente op creditcardschulden hoog zijn, kun je het ook omdraaien. Je vraagt dan een debitcard aan en je sluit een lening af om deze te financieren. Zo profiteer je van de lagere rente van de lening en de gemakken van een creditcard. Je kunt dan het beste een doorlopend krediet afsluiten, omdat die erg flexibel is. Een doorlopend krediet BKR is goedkoper dan gebruik maken van je creditcard mogelijkheden om rood te staan.