Creditcard met BKR

05/06/2011 Categorie: Creditcard

We kunnen allemaal op een bepaald ogenblik wel eens nood hebben aan een klein beetje ademruimte of kapitaal en dan kan het goed zijn om te weten dat je een beroep kan doen op bijvoorbeeld een creditcard. Bij een creditcard is het immers natuurlijk zo dat je gedurende de maand aankopen kunt doen terwijl die aankopen pas aan het einde van de maand afgerekend zullen worden. Op die manier moet je niet direct alles betalen en hou je geld over voor andere dingen, maar wat wanneer je een BKR codering hebt? Is het met andere woorden mogelijk om een creditcard aan te vragen wanneer je over een BKR codering beschikt? We vertellen er je in dit artikel graag meer.

Creditcard met BKR registratie, zeer moeilijk

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het is bijzonder moeilijk, om naar niet te zeggen nagenoeg onmogelijk, om een creditcard met BKR coderingen af te kunnen sluiten. Doorgaans is het immers zo dat je bij het afsluiten van een creditcard een kredietlimiet krijgt van zo’n 1250 euro. Dit wordt door de financiële instellingen echt als een krediet gezien en we weten dat kredieten boven de 1000 euro eigenlijk automatisch getoetst worden bij het BKR. Beschik je dan over een speciale codering, dan zal dat er in de meeste gevallen voor zorgen dat het moeilijker wordt om een creditcard te kunnen krijgen. Een creditcard zonder BKR toetsing bij een Nederlandse bank lijkt dan ook nagenoeg uitgesloten, maar zijn er dan eigenlijk nog andere mogelijkheden?

Prepaid creditcard

Wat een mogelijke oplossing is voor bovenstaande is de zogenaamde prepaid creditcard. Voor mensen die echter op zoek zijn naar een creditcard specifiek omwille van het feit dat er pas aan het einde van de maand wordt afgerekend is deze prepaid kaart echter niet zo interessant. De prepaid creditcard is immers een creditcard waar je eerst zelf geld op moet storten alvorens je aankopen kan doen. Omdat er bij deze creditcard dus geen echt krediet ontstaat is het wel mogelijk om deze aan te vragen wanneer je over een codering beschikt bij het BKR.

Een creditcard bij een buitenlandse bank

Wat je natuurlijk ook altijd kan proberen is om een creditcard aan te vragen bij een buitenlandse bank. In dit geval stelt er zich doorgaans echter wel één belangrijk probleem. Het is bijvoorbeeld zo dat er voor het verkrijgen van een creditcard zonder BKR gebruik dient te worden gemaakt van een rekening waar geld op wordt gestort. Met andere woorden, eigenlijk wordt een creditcard altijd gelinkt aan de rekening waar het loon van de eigenaar van de creditcard op wordt overgemaakt en dat kan een probleem zijn wanneer je gebruik maakt van een rekening in het buitenland. Is dit geen probleem voor jou, dan is dit nog steeds de eenvoudigste manier om een creditcard te kunnen krijgen met BKR coderingen.

Creditcard met BKR conclusie

Als conclusie kunnen we dus stellen dat er twee mogelijke oplossingen zijn. Welke oplossing voor jou zal volstaat is echter afhankelijk van de reden waarom je een creditcard wil. Is het specifiek omwille van de kredietfunctie, dan zal je, wanneer je over een BKR codering beschikt, aangewezen zijn om buitenlandse banken. Wil je echter gewoon een creditcard om in het buitenland mee te kunnen betalen, dan zou de prepaid creditcard een probleemloos alternatief moeten zijn.