Creditcard met BKR registratie

02/03/2011 Categorie: Creditcard

Een creditcard is eigenlijk praktisch onmisbaar in de huidige maatschappij. Een creditcard zorgt er voor dat je gemakkelijk overal kunt betalen, je kunt sparen voor extra kortingen en het is ook vaak nodig voor het bestellen van producten uit het buitenland via internet. Een creditcard met BKR registratie aanvragen kan voor veel problemen zorgen, omdat mensen met een negatieve BKR registratie over het algemeen moeilijk geld kunnen lenen. Een negatieve BKR registratie achtervolgt je ook wanneer je een creditcard met BKR registratie wilt aanvragen. Omdat een creditcard, vertaald kredietkaart betekent, is het een kaart met kredietmogelijkheden. Daarom staan creditcardmaatschappijen niet te trappelen om een creditcard uit te geven aan iemand met een negatieve BKR registratie.

Creditcard met BKR registratie

Een creditcard met BKR registratie aanvragen is dus niet zo gemakkelijk. Sterker nog: meestal word je afgewezen als je een creditcard met BKR wilt aanvragen. De creditcardmaatschappijen vinden het niet fijn om krediet te verstrekken aan iemand die een negatieve BKR registratie heeft. Gelukkig zijn er wel enkele creditcards die dat wel toestaan. Deze kaarten hebben meestal een laag kredietlimiet, zodat het risico voor de creditcardmaatschappij niet zo groot is. Een creditcard met negatieve BKR registratie aanvragen is dan geen enkel probleem meer. Wanneer je de rekening netjes op tijd betaald, hoef je ook geen rente te betalen.

Creditcard met negatieve BKR registratie

Een creditcard aanvragen zonder BKR toetsing is ook mogelijk als je de creditcard niet wilt gebruiken als kredietkaart. Dit klinkt misschien raar, maar je kunt ook debitcards krijgen. Deze zijn ook van VISA of Mastercard, maar hier moet je zelf geld storten. Dat kun je dan vervolgens op dezelfde manier uitgeven als je bij een creditcard zou doen. Het enige verschil is dat je de rekening vooraf betaalt. Op deze manier is er geen reden tot controle bij het Bureau Krediet Registratie, aangezien je geen krediet staat. Een alternatief voor een creditcard met BKR registratie is dus een debitcard, ookwel prepaid creditcard genoemd. Een prepaid creditcard is een creditcard zonder BKR registratie, maar met de voordelen van een creditcard.

Creditcard met BKR

Wil je een creditcard juist om geld mee te lenen? Dan kun je beter een lening afsluiten om je creditcard mee te betalen. Creditcards kosten veel geld als je de rekening niet betaald, het rentepercentage ligt meestal op de 15%. Je kunt beter een persoonlijke lening zonder BKR toetsing afsluiten en daarmee je creditcardschulden afbetalen. Op deze manier bespaar je geld, omdat je minder rente betaalt bij een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Over het algemeen is een creditcard niet verstandig als je deze slechts wilt gebruiken als een makkelijke kredietmogelijkheid: de kosten zijn erg hoog!