Creditcard aanvragen zonder BKR toetsing

23/01/2011 Categorie: Creditcard

Wanneer je een negatieve BKR registratie hebt en je toch een creditcard wilt hebben, dan zijn je keuzes meestal gelimiteerd. De meeste creditcardmaatschappijen doen een BKR toets voordat ze een creditcard verstrekken. Omdat je met een negatieve BKR registratie ooit je verplichtingen niet heb kunnen voldoen, zijn de maatschappijen huiverig om je een krediet te geven in de vorm van een creditcard. Wanneer je een creditcard wilt gebruiken als betaalmogelijkheid zonder gebruik te maken van het krediet kun je een prepaid creditcard overwegen.

Creditcard aanvragen zonder BKR toetsing

Een creditcard heeft een kredietlimiet dat varieert per kaart. Omdat mensen met een negatieve BKR registratie meestal een reguliere lening geweigerd worden is het meestal ook een probleem om een creditcard aan te vragen zonder een BKR toetsing. Wanneer je gebruik wilt maken van de kredietmogelijkheden op een creditcard is het niet aan te raden om daarvoor de creditcard te gebruiken. Een doorlopend krediet BKR is dan een betere optie. Geld lenen zonder toetsing is goedkoper dan gebruik te maken van een creditcard zonder BKR toets. Een creditcard heeft meestal hoge kosten wanneer er niet maandelijks wordt terugbetaald. Deze rentes kunnen oplopen tot 15%. Een gewone lening is dan goedkoper. Je kunt bijvoorbeeld ook een lening afsluiten om je creditcardschuld af te lossen, omdat de rente over een gewone lening lager is.

Creditcard nodig voor betaling

Wanneer je de creditcard wilt gebruiken als betalingsmogelijkheid dan kun je ook een prepaid creditcard overwegen. Een prepaid creditcard is een creditcard die je van te voren oplaad en vervolgens kunt uitgeven. Er zijn meestal kleine kosten aan verbonden. Een prepaid creditcard kun je aanvragen zonder BKR toetsing, omdat er geen krediet verstrekt wordt bij een prepaid creditcard. Je laadt de prepaid creditcard op door geld over te maken van je bankrekening. Wanneer het bedrag dat betaald moet worden niet op je kaart staat kun je de transactie niet uitvoeren. Zo kom je nooit rood te staan en dit heeft geen invloed op je BKR registratie.

Creditcard zonder toetsing

Er zijn natuurlijk wel enkele creditcards die verstrekt worden aan je als je een negatieve BKR registratie hebt. De rente op deze creditcards is vrij hoog, dus het is verstandiger om gebruik te maken van een prepaid creditcard voor de betalingsmogelijkheden van de creditcard. Wanneer je snel geld nodig hebt dan kun je beter een gewone lening af sluiten in plaats van gebruik te maken van de kredietmogelijkheden op de creditcard.