BKR registratie verwijderen

16/03/2011 Categorie: BKR

Als je een negatieve BKR registratie hebt kan dat er 5 jaar voor zorgen dat je geen leningen meer kan krijgen. Een BKR herstel codering blijft namelijk 5 jaar staan, waardoor kredietverstrekkers je nog steeds als een potentiële wanbetaler zien. Je BKR registratie verwijderen zorgt er voor dat je makkelijker geld kan lenen. Je kunt op 2 manieren van je negatieve BKR registratie afkomen. Je kunt een gespecialiseerd bedrijf inhuren om je BKR registratie te verwijderen, in meer dan 50% van de gevallen zijn ze succesvol hierin. Daarnaast kun je zelf een procedure starten bij het BKR wanneer er fouten zijn gemaakt door de kredietverstrekker bij het aanmelden van je code.

Roaming Free SimsNO MORE ROAMING FEES FOR INTERNATIONAL CALLS!
Check out the best international Sim Cards and save up to 80% on your phone calls! instantempo

BKR registratie verwijderen

Als eerste moet je je BKR coderingen opvragen. Je moet hiervoor een bank binnengaan en het formulier invullen. Het aanvragen van een overzicht met al je BKR coderingen kost €4,50. Je kunt dit bij elke Nederlandse bank doen, dus je bent niet verplicht je eigen bank te gebruiken. Na 2 weken ontvang je het overzicht en kun je verder gaan met je BKR registratie verwijderen. Je kunt nu goed zien welke coderingen er zijn en of deze terecht zijn. Kredietverstrekkers maken ook fouten, en het kan voorkomen dat er registraties tussen staan die er nooit hadden mogen staan. Een paar redenen zijn:

  • De betalingsachterstand is niet jou schuld.
  • Je bent nooit van te voren op de hoogte gesteld van een eventuele negatieve BKR codering.
  • De betalingsachterstand was niet hoog genoeg of duurde te kort.

Je BKR registratie verwijderen

De volgende stap is het sturen een brief naar de kredietverstrekker of financiële instelling die voor een onterechte BKR registratie heeft gezorgd. Je hebt hun toestemming nodig om je BKR registratie te verwijderen. In die brief zet je duidelijk waarom je vindt dat de BKR codering onterecht is en dat je een verzoek doet tot de BKR registratie verwijderen. Wanneer de kredietverstrekker weigert om je BKR codering te verwijderen, dan kun je het geschil naar de geschillencommissie van het BKR brengen. Deze onafhankelijke partij buigt zich dan over je zaak en doet een bindende uitspraak.

Roaming Free SimsNO MORE ROAMING FEES FOR INTERNATIONAL CALLS!
Check out the best international Sim Cards and save up to 80% on your phone calls! instantempo

Andere opties om je BKR registratie te verwijderen

Er zijn ook talloze bedrijven actief die je helpen bij het verwijderen van je BKR registratie. Ga wel op zoek naar een telefonisch bereikbaar bedrijf met een kantoor in Nederland. Er zijn ook verschillende ebooks te vinden, maar deze zijn soms niet van al te hoge kwaliteit. Vaak zijn negatieve BKR registraties echter terecht en kun je deze niet verwijderen. Als je dan toch geld wilt lenen, dan kun je bijvoorbeeld proberen om te lenen zonder BKR toetsing. Een hypotheek met BKR notering afsluiten is in sommige gevallen ook mogelijk.