BKR registratie opvragen

05/07/2011 Categorie: BKR

Ongeacht over welke codering je beschikt kan het interessant zijn om je gegevens bij het BKR zelf ook in huis te hebben. Bij een eventuele toekomstige kredietaanvraag kunnen deze bijvoorbeeld altijd wel van pas komen. Het is echter opmerkelijk dat veel mensen vandaag de dag nog steeds niet weten hoe ze deze gegevens kunnen opvragen. In dit artikel vertellen we je graag hoe je aan je gegevens bij het BKR kan komen, want hoewel een codering wordt toegekend aan de hand van een betalingsachterstand, je hebt altijd het recht om documenten die persoonlijke informatie bevatten op te vragen.

Via een Nederlandse bank

Bij iedere Nederlandse bank is het mogelijk om een aanvraag in te dienen om je gegevens bij het BKR thuis te laten bezorgen. Bij iedere bank liggen bijvoorbeeld de inmiddels welbekende brochures “Wat doet BKR voor mij”. Bij deze brochure vindt je steevast een invulformulier waarmee je, je gegevens kan opvragen. .Vul het formulier in, overhandig het aan de bankbediende en wees er zeker van dat je, je legitimatiebewijs bij hebt. Zonder kan de bank de aanvraag niet verwerken. Hou er wel rekening mee dat het opvragen van je gegevens bij het BKR niet gratis is. Er wordt voor iedere aanvraag steeds een kost in rekening gebracht van € 4,50. Na het invullen van het formulier en het betalen van de kostprijs zal de bank de aanvraag doorsturen naar het BKR. In de meeste gevallen kan je er op rekenen dat je binnen de 5 werkdagen de gegevens ter inzage bij jou thuis ontvangt.

Bij het BKR zelf

Voor wie snel (binnen de 24 uur) een inzage wil hebben in zijn gegevens bij het BKR zal een aanvraag via de bank geen oplossing bieden. In dit geval doe je er dan ook goed aan een bezoekje te brengen aan het BKR in Tiel waar de gegevens steeds ter inzage beschikbaar zijn. Let er wel voor op dat het wordt aangeraden om drie dagen voordien een afspraak te maken en aan te geven dat je graag op een bepaalde datum je gegevens komt ophalen. Ook bij het opvragen van jouw gegevens bij het BKR rechtstreeks wordt een kost in rekening gebracht van € 4,50 en dien je, jezelf te kunnen legitimeren. Omwille van deze reden is het trouwens niet mogelijk om een telefonische inzage of een inzage via het internet te kunnen krijgen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je buurman zomaar jouw gegevens bij het BKR kan opvragen of omgekeerd…

Waarom is een inzage interessant?

Een inzage kan omwille van verschillende redenen interessant zijn. Allereerst is het bijvoorbeeld zo dat, wanneer je over een codering bij het BKR beschikt en je een lening aan wil vragen het goed is om te weten waar je staat. Door inzage te hebben in je dossier kan je perfect inschatten hoe groot je kans is op een lening, en vooral welke waarborgen de bank in kwestie voor die lening zal willen krijgen. Blijkt je financiële situatie niet opgewassen tegen de gevraagde waarborgen, dan kan je, je de moeite om een lening aan te vragen natuurlijk beter besparen. Ook wanneer je niet van plan bent een lening aan te vragen kan het echter interessant zijn om inzage te hebben in je dossier. Op deze manier weet je immers perfect met welke problemen je mogelijk te maken kunt krijgen, en vooral wat je moet doen om je situatie bij het BKR terug recht te kunnen trekken.