BKR registratie en toch geld lenen?

26/04/2011 Categorie: Lenen

Mensen met een negatieve BKR registratie worden vaak afgewezen bij het aanvragen bij een lening. Let op: Dit zijn mensen met een negatieve BKR registratie. Mensen met een gewone BKR registratie worden niet afgewezen voor een lening op basis van de registratie. Wanneer het echter een achterstand codering is of herstel codering, dan kunnen er problemen optreden. Een BKR registratie en toch geld lenen? Dat is zeker mogelijk. Met een BKR registratie toch geld lenen kan doordat er tegenwoordig ook kredietverstrekkers zijn die verder kijken dan alleen de BKR codering. Zij kijken naar jouw specifieke situatie en beoordelen elk geval apart, in plaats van het automatisch afkeuren vanwege een negatieve codering.

BKR registratie en toch geld lenen?

Een BKR registratie betekent bij veel kredietverstrekkers dat er geen mogelijkheid is om geld te lenen. Het maakt ze niet uit of je de lening makkelijk aan kan financieel gezien, want het risico is te groot aangezien je al een keer je verplichtingen niet na kon komen. Maar er zijn gelukkig ook andere kredietverstrekkers actief op de markt die zich specialiseren in het verstrekken van kredieten ongeacht de BKR codering. Een BKR registratie en toch geld lenen is bij deze bedrijven mogelijk, mits je financieel gezond bent. Dit houdt in dat je een vaste baan hebt en maandelijks geld over houdt. Dit geld wat je over houdt kun je dan deels gebruiken om je lening af te lossen en de rente te betalen.

Een BKR registratie en toch geld lenen!

Kredietverstrekkers zijn natuurlijk niet gek: ze lenen alleen geld uit als ze er wat aan kunnen verdienen. Daarom willen sommige bedrijven best geld uit lenen, als ze maar verwachten dat ze het geld terug krijgen. Kun je aan hen tonen dat je een vaste baan hebt en genoeg geld hebt om je lening af te betalen, dan kun je geld lenen zonder BKR toetsing. Het gaat er dus om dat kredietverstrekkers je situatie persoonlijk bekijken en niet af gaan op een eventuele BKR codering. Op deze manier kun je een BKR registratie hebben en toch geld lenen.

Met een BKR registratie toch geld lenen

Het is dus toch mogelijk om geld te lenen met een BKR registratie, maar dit is wel vaak iets duurder dan bij een gewone lening. Dit komt omdat het risico toch iets hoger is voor een kredietverstrekker, en dat betekent een hogere rente. Hoeveel kan ik lenen? Dit verschilt per kredietverstrekker. Het is daarom verstandig om zo veel mogelijk offertes aan te vragen om een zo goed geĆÆnformeerde keus als mogelijk te maken. Leen dus niet te snel, want snel geld lenen zonder bkr toetsing kan duurder zijn dan een weloverwogen lening.