BKR A2 codering

14/03/2011 Categorie: BKR

Er zijn verschillende soorten (negatieve) BKR coderingen. Je hebt de HY codering, SR codering, de H codering en de verschillende A coderingen. De A staat voor ‘achterstand’. De HY codering staat voor hypotheekachterstand en de SR codering staat voor de schuldsanering. De H codering is dan nog de beste: Je negatieve BKR codering is ‘Hersteld’. Het nadeel van deze H codering is dat je deze nog 5 jaar opgeslagen staat, en nog moeite zal geven bij het vinden van een lening. De A codering is onder te verdelen in de A, A1, A2, A3, A4 en A5 BKR codering. De ‘A’ is een betalingsachterstand. De verschillende cijfers geven een speciale status aan. Lees dit artikel voor meer informatie over de A coderingen, en dan vooral de BKR A2 codering.

BKR A coderingen

De gewone ‘A’ krijg je bij een betalingsachterstand van de aflossing op je lening of krediet. Hierbij horen ook creditcardschulden en thuiswinkelschulden. De verschillende cijfers horen bij een bepaalde situatie.

  • A1: De BKR A1 codering houdt in dat er een betalingsachterstand was, maar dat er een aflossings- of schuldregeling is getroffen.
  • A2: De BKR A2 codering houdt in dat de (restant) vordering opeisbaar is gesteld. Dit betekent dat de kredietverstrekker beslag kan leggen op je huis, auto of inboedel. De deurwaarder kan hierbij ingeschakeld worden. De kredietverstrekker kan ook beslag leggen op een gedeelte van je loon of vermogen.
  • A3: De BKR A3 codering houdt in dat er een bedrag van €250 of meer is afgeboekt op de schuld.
  • A4: De BKR A4 codering houdt in dat de kredietnemer onbereikbaar is.
  • A5: De BKR A5 codering houdt in dat er een preventieve betalingsregeling is getroffen. Deze codering is als enige tijdelijk van aard en verdwijnt na het beëindigen van de betalingsregeling.

BKR A2 codering

Een A2 BKR codering is dus een van de minst goeie A coderingen, waardoor het moeilijker is om geld te lenen. Een kredietverstrekker zal niet snel geld uitlenen aan iemand met een BKR A2 codering, omdat op elk moment een andere kredietverstrekker beslag kan leggen op dingen van waarde en/of het inkomen. Daarom is een lening met de A2 codering alleen mogelijk wanneer je een kredietverstrekker kan vinden die geld uit leent zonder BKR toetsing.

A2 codering geld lenen

De enige manier om geld te lenen met een A2 codering is om geld te lenen zonder BKR toetsing. Je hebt verschillende kredietverstrekkers die een persoonlijke lening of doorlopend krediet zonder BKR toetsing aanbieden. Een andere optie is het minikrediet, waarbij je snel geld leent zonder dat er een toetsing gedaan wordt bij het BKR. Wanneer er namelijk een toetsing gedaan wordt bij het BKR is het vrijwel zeker dat je geen geld kan lenen.