Bankrekening openen met BKR

13/02/2011 Categorie: Overig

Een negatief BKR verleden kan je veel moeilijkheden opleveren, ook wanneer je de schulden al hebt afbetaald of wanneer er een betalingsregeling is getroffen. Zo kan het voorkomen dat je geen bankrekening kan openen omdat je een negatieve BKR registratie hebt. Een bankrekening openen met BKR coderingen achter je naam is in veel gevallen niet mogelijk. Dit is bijna altijd het geval bij het aanvragen van een bankrekening waarop je rood kunt staan. Maar je moet altijd een bankrekening kunnen openen met een negatieve BKR registratie. Lees in dit artikel meer.

Bankrekening openen met BKR

Een bankrekening hebben is een must tegenwoordig. Niemand betaalt en ontvangt alles cash, dit is zelfs vaak onmogelijk. Een bankrekening openen met negatieve BKR registratie moet dus ook kunnen. Omdat je een negatieve BKR registratie hebt zijn banken wantrouwig om je een bankrekening te laten openen. Dit is vooral het geval wanneer je rood kunt staan op je bankrekening, wat kan bij veel banken. Dit is om dezelfde reden als geld lenen zonder BKR toetsing ook moeilijk is. Banken lopen meer risico bij het verstrekken van krediet door middel van rood staan aan particulieren met een negatieve BKR registratie. Een bankrekening openen met BKR is een stuk makkelijker wanneer je de bank duidelijk maakt dat je niet gebruik wilt maken van een kredietlimiet.

Basisbankrekening openen met BKR

De Nederlandse Vereniging van Banken heeft samen met het Ministerie van Financi├źn en het Leger des Heils in 2001 afspraken gemaakt die het mogelijk maken dat iedereen kan beschikken over een zogenoemde basisbankrekening. Ook als de klant een negatieve BKR registratie heeft. De basisbankrekening is een gewone bankrekening waarop loon, pensioen of een uitkering kan worden overgemaakt, maar geen mogelijkheid heeft om rood te staan. Door deze afspraak kan iedereen deelnemen aan het moderne betalen, door middel van een bankrekening. Een basisbankrekening, waarbij een BKR registratie niets uit maakt, kun je openen bij de Fortis Bank, ING Bank, Rabobank en SNS Bank. Dus bij de 5 grootste banken in Nederland. Je mag alleen een basisbankrekening openen als je geen enkele bankrekening hebt. Heb je een geblokkeerde bankrekening? Neem dan contact op met je bank en vertel dat je een basisbankrekeing wilt openen.

Bankrekening openen zonder BKR toetsing

Een bankrekening openen zonder BKR toetsing is altijd mogelijk, maar houd er rekening mee dat je niet gebruik kan maken van de mogelijkheid om rood te staan. Daar komt ook bij dat rood staan bij een bank procentueel gezien veel duurder is dan het afsluiten van een lening. Een persoonlijke lening zonder BKR toetsing of een Doorlopend Krediet afsluiten is dan goedkoper.