Autofinanciering zonder BKR

09/06/2011 Categorie: Autofinanciering

Een auto hebben we vandaag de dag allemaal wel nodig. Vaak is ons werk niet meteen bij de deur en hebben we ook voor het halen van bijvoorbeeld boodschappen de auto nodig. We kunnen ons nauwelijks nog een tijd voorstellen waarin we geen gebruik konden maken van de auto en daarom is ook het aantal autofinancieringen de voorbije jaren sterk gestegen. In dit artikel vertellen we je in ieder geval graag meer over de autofinanciering zonder BKR toetsing, want ook wie over een BKR codering beschikt moet natuurlijk de mogelijkheid hebben om een auto te kunnen kopen.

Autofinanciering bij een Nederlandse bank zonder BKR, kan dat?

Wanneer je gewoon naar een Nederlandse bank stapt voor de financiering van je nieuwe wagen kan je er donder op zeggen dat de bank een toetsing bij het BKR uit zal voeren. Wanneer ze tijdens die toetsing vervolgens opmerken dat je over een bepaalde codering beschikt kan dat er voor zorgen dat de lening ofwel wordt geweigerd ofwel een flink stuk duurder wordt. Een autofinanciering bij een Nederlandse bank zonder BKR toetsing is dan ook doorgaans niet mogelijk. Wanneer je over een codering 1,2 of 3 beschikt is het echter wel nog steeds gewoon mogelijk om je autofinanciering te kunnen verkrijgen, maar het is dan nog maar zeer de vraag tegen welke prijs.

Autofinanciering rechtstreeks via de garage

Wanneer je er niet voor kiest om je autofinanciering via een Nederlandse bank te regelen kan je er natuurlijk ook voor kiezen om de financiering via de garage te doen. In dit geval lijkt het alsof je vlot een autofinanciering zonder BKR kan afsluiten, maar dat is niet het geval. Het probleem is immers dat de bank waar de garage de lening bij zal afsluiten ook gewoon een Nederlandse bank is en die bank zal gewoon een toetsing bij het BKR uitvoeren. Het is na afloop van de toetsing dan vervolgens aan de bank om te stellen of ze de voorwaarden die ze zijn overeengekomen met de garage wat betreft het afsluiten van een autofinanciering na kunnen komen of niet. Ook hier zijn er weer verschillende mogelijkheden. Beschik je over een codering 1,2 of 3, dan kan het zijn dat de lening gewoon duurder wordt, maar dat hij je toch wordt toegekend. Beschik je echter over een codering 4, dan kan het zijn dat de autofinanciering ook in dit geval gewoon wordt geweigerd. Denk dus zeker niet dat een autofinanciering zonder BKR afsluiten in Nederland eenvoudig is, want dat is het zeker en vast niet.

Autofinanciering bij een niet bij het BKR aangesloten financiële instelling

Als laatste mogelijkheid lijkt er dan ook op vlak van autofinanciering zonder BKR toetsing maar één mogelijkheid en dat is een beroep doen op een financiële instelling in Nederland die niet bij het BKR is aangesloten. Er zijn speciale kantoren die kredieten kunnen verstrekken die geen enkele verbintenis hebben met het BKR en die dus ook geen toetsing uit moeten voeren, maar dergelijke kantoren hebben de reputatie erg duur te zijn. In de meeste gevallen wordt er een flinke hoeveelheid rente op de lening aangerekend en dan kan de autofinanciering zonder BKR opeens wel erg duur gaan worden, maar goed, zoals gesteld in de inleiding van dit artikel, een auto is vandaag de dag nu immers onmisbaar.