Autofinanciering zonder BKR toetsing

03/02/2011 Categorie: Autofinanciering

Heb je een mooie auto gezien, maar heb je geen geld om hem te betalen? Een autofinanciering kan de oplossing zijn. Bij een autofinanciering betaal je de auto geleidelijk af. Een probleem kan zijn dat je een negatieve BKR notering hebt. Een autofinanciering zonder BKR toetsing zou dus ideaal zijn. Gelukkig is de autofinanciering zonder een BKR toetsing in opkomst! Lees dit artikel voor meer informatie.

Autofinanciering zonder BKR toetsing

Een autofinanciering zonder BKR toetsing wordt steeds normaler. Je kunt een autofinanciering aanvragen bij de bank of rechtstreeks bij de dealer. Bij een bank wordt meestal getoetst op een negatieve BKR codering. Er wordt dan meestal een doorlopend krediet of een persoonlijke lening afgesloten om de auto te financieren. Bij deze leenvormen wordt bijna altijd een BKR toetsing gedaan bij de reguliere banken en kredietverstrekkers. Geld lenen zonder BKR toetsing is wel mogelijk, maar daarvoor moet je meestal meer rente betalen omdat het risico voor de kredietverstrekker hoger is. Daarom is een autofinanciering via de bank en zonder een BKR toetsing meestal een vrij dure optie. Beter is om de autofinanciering bij direct bij de autodealer te regelen, aangezien er dan meestal niet getoetst wordt bij het BKR.

Een autofinanciering zonder toetsing bij het BKR

Een autofinanciering zonder toetsing bij het BKR kun je beter direct bij de autodealer afsluiten. Autodealers regelen tegenwoordig steeds vaker hun eigen kredietverstrekking bij het kopen van auto’s. Een bekende is de helft nu betalen en de helft over een aantal jaar. Daarnaast sluiten autodealers zich meestal niet aan bij het BKR. Omdat een autodealer relatief weinig kredieten verstrekt, is het relatief duur om elk krediet te toetsen bij het BKR. Daarnaast is bij een dergelijke autofinanciering zonder een BKR toetsing vaak opgenomen in de voorwaarden dat de auto eigendom blijft van de autodealer. Je kunt het beter huurkoop auto zonder BKR toetsing noemen, aangezien het kenmerk van huurkoop is dat de auto pas van eigenaar verwisselt wanneer alles is betaald. Een autodealer hoeft daarom dus niet per se te toetsen bij het BKR omdat de auto het onderpand is. De gunstigste autofinanciering bij de dealer is dus bijna altijd zonder BKR toetsing.

Je auto financieren zonder BKR

Een andere manier om je auto te financieren zonder een BKR toetsing is het lenen van geld van familie/vrienden. Wanneer het om een dure auto gaat is dit waarschijnlijk een minder bruikbare optie. Je kunt ook samen met je partner, vrienden of vriendinnen een auto kopen en deze samen gebruiken. Het nadeel is dan dat de een soms de auto nodig heeft op het zelfde moment als de ander. Het beste is dus om ieder een eigen auto te hebben. Het financieren van de auto zonder BKR toetsing kun je het beste bij een autodealer doen. Vraag naar de voorwaarden en het rente percentage, zodat duidelijk is wat de auto gaat kosten.